Úplne nový Hyundai Santa Fe spoznáme už v marci! Zrejme sa inšpiruje crossoverom Kona

Nová generácia Huyndai Santa Fe je už na spadnutie. Najnovšie správy hovoria o tom, že ju uvidíme už v marci na autosalóne v Ženeve.
Vydané  Text: 
Nová generácia Hyundai Santa Fe (2019)
**Z teasingového obrázka siluety nového Santa Fe môžeme odhadovať jeho dizajn. Veľké SUV bude aj naďalej robustné, od menšieho Tucsonu sa bude odlišovať masívnejším prevedením predných partií, ale aj odlišným zadkom, ktorý napovedá o väčšom vnútornom priestore**. Predné partie nám síce stále ostávajú skryté, ale môžeme pozorovať aspoň obrysy denných svetiel. Budú sa podobať na tie, ktoré Hyundai naštýloval do crossoveru Kona? Myslíme si, že áno, ale správne by bolo aj tvrdenie, že sa z tohto uhla pohľadu podobá na vozidlá značky Audi. Keď sa na tvary pozrieme lepšie, uvedomujeme si, že podobnosť s dizajnom Audi skutočne bije do očí.
Nová generácia Hyundai Santa Fe (2019) verzus Audi Q8 (2019)
Kurióznou funkciou, ktorou bude nové Santa Fe vybavené, je tá s názvom Rear Occupant Alert. Ak vám nič nehovorí, vedzte, že ani nemá odkiaľ, ide o vôbec prvé použitie takejto technológie. Jej úlohou je informovať vodiča o tom, že na zadnom sedadle nechal pasažiera – teda napríklad dieťa.
Nová generácia Hyundai Santa Fe (2019)
Môže sa to zdať ako hlúpa a zbytočná funkcia, avšak vo svetle nedávnych udalostí, kedy rodičia zabudli vlastné deti v rozhorúčených autách, prítomnosť takejto technológie schvaľujeme. Ak je možné aspoň malým pričinením prispieť k vyššej bezpečnosti, nech to automobilky robia. Nová generácia Santa Fe bude mať tri rady sedadiel, variant s dvomi radmi bude Hyundai nazývať Santa Fe Sport. Hyundai Santa Fe s modelovým rokom 2019 sa predstaví 6. marca 2018 na autosalóne v Ženeve, do predaja by sa mohol dostať ešte v druhej polovici tohto roka.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »