Fotogaléria:Smart už aj ako elektroskúter

Láska na celý život. Aj tak sa dá opísať vzťah Japonca, ktorý svoju Toyotu Corollu používa denne takmer päť desaťročí!


Šougo Asada si kúpil svojho štvorkolesového miláčika – Toyotu Corollu v roku 1969, keď mal 24 rokov. Aj po 47 rokoch jazdí stále na tom istom aute. Na tachometri má 560 000 km a naďalej je vo vynikajúcom stave.

„Je to naozaj solídne auto,” hovorí Šougo Asada. ,,Motor zvládol bez akýchkoľvek opráv vyše 400-tisíc kilometrov. Naposledy som v ňom prešiel z Chiba do Miyaki a naspäť, čo je 1200 kilometrov, bez problémov. A znova som sa presvedčil, aké je to úžasné auto.”

Na otázku, ako sa mu podarilo zachovať auto tak dlho vo vynikajúcom stave, odpovedá: ,,Nespomínam si, že by som na to potreboval špeciálne prostriedky. Akurát som dbal na to, aby som po každých 3 tisíckach kilometrov vymenil olej. Nezabúdal som dopĺňať potrebné tekutiny a kontrolovať, či nevytekajú. Nuž a všetky skrutky museli byť vždy starostlivo utiahnuté.”

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

To však nie je celá odpoveď na to, ako sa podarilo udržať vozidlo už takmer polstoročie v stopercentnom stave. Pán Asada si totiž starostlivo zapisuje všetko, čo súvisí s údržbou jeho štvorkolesového miláčika. Zošity s týmito zápismi majú dnes hrúbku 30 cm. Stačí do nich nazrieť, aby sa človek presvedčil, že svoje auto naozaj miluje a táto láska je rovnako dôležitá pre jeho dlhovekosť ako kvalita výroby.

,,Bolo to prvé auto, ktoré som si kúpil. Šoférovalo sa veľmi ľahko a od začiatku som s ním jazdil veľmi rád. V tých časoch bola kvalita ciest príšerná. Auto bolo každý deň pokryté vrstvou prachu, a tak som ho neustále umýval. Čistil som aj registračnú tabuľku, z ktorej sa po pár rokoch celkom zmyla zelená farba registračného čísla,” spomína majiteľ auta. My gratulujeme a prajeme desaťtisíce nových kilometrov bez nehody.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!