Prvý pohľad na nový Seat Ibiza

Aktuálna Ibiza je už v druhom polčase svojho životného cyklu a tak konštruktéri intenzívne pracujú na jej nástupcovi. Ako by mohol vyzerať naznačuje prvá oficiálna skica.
Vydané  Text: 
Podobné aktivity zväčša predznamenávajú blížiacu sa premiéru, v tomto prípade je však všetko inak, pretože do odhalenia novej, v poradí už piatej generácie ostáva ešte relatívne dosť času. Vôbec najpopulárnejší model španielskej značky, s predajmi presahujúcimi päť miliónov kusov, sa tento rok dožil tridsiatky a prvá kresba je súčasťou osláv, ktoré automobilka organizuje. Obrázok napovedá, že nová Ibiza dostane výrazne ostrejšie tvarovanú karosériu a bude tak pôsobiť podstatne temperamentnejšie, až agresívnejšie než súčasná verzia. Pri pohľade spredu a zozadu je tiež zreteľný motív písmena „X“, vytvorený ventilačnými otvormi v nárazníku, resp. štruktúrou koncových svetiel, ktorý zmenený charakter auta ďalej zvýrazňuje. Nasledujúca Ibiza by mala stáť, podobne ako súrodenci VW Polo a Audi A1, na skrátenej koncernovej platforme MQB, čomu bude zodpovedať aj ponuka motorov. Jej premiéra sa očakáva v roku 2016, so začiatkom predaja v závere toho istého roka.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.