Mercedes-AMG GT: Najostrejší z Mercedesov si vyšliapne na 911 Turbo

Mercedes-Benz odhaľuje nový dvojdverový model s nekompromisnou športovou technikou. Má preplňovaný štvorliter, výkon 510 koní a najrýchlejšie ide 310 km/h.
Vydané  Text: 
Po úspechu Mercedesu SLS AMG prichádza nový menší model. Volá sa Mercedes-AMG GT a neuznáva kompromisy. Jeho hliníková karoséria má motor uložený až za prednou nápravou a prevodovku naopak pri zadných poháňaných kolesách. Novinka je navrhnutá s dôrazom na okruhové využitie, zároveň ale disponuje všetkou komfortnou výbavou známou z ostatných Mercedesov. Osemvalcový motor M178 má objem 4,0 litra, mazanie so suchou skriňou a dvojicu turbodúchadiel umiestnených vnútri medzi radmi valcov. Prevodovka je sedemstupňová dvojspojková, rovnako ako v skoršom SLS AMG. Štandardom je vždy aktívne uloženie motora, výkonnejšie prevedenie má štandardne aj adaptívne tlmiče a samosvorný diferenciál. Na želanie sa budú navyše dodávať keramické brzdy a kované kolesá. Už základný Mercedes-AMG GT so svojimi 340 kW (462 k) a 600 Nm vie ísť najrýchlejšie 304 km / h a šprint na stovku zvládne za rovné štyri sekundy. Mercedes-AMG GT S má 375 kW (510 k) a 650 Nm, jeho maximálka je 310 km/h a akcelerácia je o dve desatiny rýchlejšia. Nezabudlo sa ale ani na praktickosť. Kufor je prístupný cez výklopnou stenu a má objem 350 litrov, vo výbave nechýbajú parkovacie senzory, zadná kamera a celá plejáda asistenčných systémov. Predaj sa začne na jar 2015.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.