Škoda si dala verejné predsavzatie, že do troch rokov bude vyrábať elektromobily priamo v Česku

A od roku 2019 bude vyrábať tiež elektrické komponenty pre plug-in-hybridy. Byť lídrom regiónu v predajoch nestačí, Škoda chce byť vedúcou značkou v inovatívnych pohonoch.
Vydané  Text: 
Elektrina namiesto nafty a benzínu, to je realita dneška, s ktorou sa musia zmieriť aj zarytí priaznivci výfukov. Elektromobily určite nespôsobia radikálny odklon od konvenčne poháňaných automobilov, ale vo výraznej miere transformujú mobilitu ako takú a náš pohľad na ňu. Škoda by sa nepochybne rada zaradila medzi tie značky, ktoré ponúknu elektrické automobily ako štandard a snáď sa stanú aj akousi ľudovou voľbou. Najnovšie sa populárna značka Čechov a Slovákov rozhodla prijať verejný záväzok, ktorý vydáva pod hlavičkou takzvanej Stratégie 2025.
Ako automobilka uvádza vo svojej tlačovej správe, od roku 2019 bude vyrábať elektrické komponenty pre plug-in-hybridy koncernu Volkswagen, do roku 2025 plánuje uviesť na trh päť modelov s batériovo-elektrickým pohonom a od roku 2020 bude v Mladej Boleslavi vyrábať autá s čisto elektrickým pohonom. Sú to vysoké ciele vo veľmi krátkom časovom horizonte. Podobne odvážne vízie poznáme z vystúpení Elona Muska, avšak Škoda v porovnaní s ním nehovorí do vetra.
„Elektrifikácia modelovej palety značky ŠKODA a výroba elektrických komponentov pre koncern Volkswagen patrí k dôležitým pilierom Stratégie 2025. Ďalšími dôležitými oblasťami sú digitalizácia produktov a procesov, vstup na nové trhy a rozširovanie klasickej výroby automobilov o množstvo ďalších služieb súvisiacich s mobilitou,“ uvádza sa v tlačovej správe automobilky.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.