Fotogaléria:Peugeot a Citroen jazdia na vzduch!

Popularita SUV modelov značky BMW je obrovská. Nároky na veľký vnútorný priestor a pohon všetkých kolies splnia aj verzie s označením GT.


Čarom verzie 320d GT je, že zväčšuje vnútorný priestor podvozkom s predĺženým rázvorom, čo v interiéri cítiť. Štyria pasažieri cestujú nanajvýš komfortne, k čomu prispieva aj podvozok s adaptívnymi tlmičmi a zimné pneumatiky s vyšším profilom. Príjemne nás prekvapili aj športové sedadlá. Aj s manuálnym nastavovaním zvládali dobre podopierať telo. Bočnice sa dali prifúknuť a po 350 km cez Slovensko sme vystupovali bez známok usedenia.

V rámci faceliftu sa konštruktéri zamerali na jemné retuše vzhľadu, no ich zásahy vidno aj v interiéri a na zmenenom ovládaní rozhrania a nastavovania vozidla. Napríklad prepínanie jazdných režimov dopĺňa efektná animácia na obrazovke s vynikajúcim vysokým rozlíšením.

V oblasti jazdných vlastností nie je BMW veľmi čo vyčítať. Auto jazdí pokojne, keď sa chcete trochu viac zabaviť, tak vie aj dynamicky. Pri jazde s naloženým batožinovým priestorom cez horské priesmyky sa nám miestami zdalo, že sa už blížime k špičke výkonového potenciálu motora. Rozmery a hmotnosť jednoducho nepustia.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Na aute nás uchvátili príplatkové hlavné LED svetlomety. Jazdu nocou premenili na zážitok z toho, čo dokážu moderné svetlá. Vysoká intenzita svetla deklasovala tmu, ocenili sme aj široký záber lúča a všetky aktívne prvky vo svetlách. Od zabraňovania oslňovania až po zvýrazňovanie dopravných značiek. Prekvapila nás rýchlosť reakcií, kde skladáme poklonu riadiacej jednotke.

Naše BMW 320d GT malo vo výbave aj pohon xDrive, čo sme ocenili pri jazde po zasnežených Vysokých Tatrách. Elektronika presne stíhala rozdeľovať výkon na predné a zadné kolesá, takže špecifiká zadného náhonu sme nepocítili. Skôr sme si užívali vysokú stabilitu na diaľniciach a príjemnú ovládateľnosť na kľukatých cestách. Spotreba počas testu v zimných podmienkach s častým využívaním vyhrievania sedadiel a s diaľničným presunom sa pohybovala okolo akceptovateľných 7 l/100 km.

Záver Pokiaľ sa pri výbere auta zameriavate na priestor, zvážte BMW 320 GT. S pohonom všetkých kolies môže pokojne konkurovať SUV.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.