Rivalita Mercedesu a Red Bullu prináša aj úsmevné momenty. Christianovi Hornerovi vyšiel kanadský žartík na najväčšieho rivala

Sezóna 2021 bola medzi stajňami Red Bull Racing a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team poriadne iskrivá. Aj preto je výsledok aukcie Autosport Awards Charity Auction poriadne vydareným kanadským žartíkom.
Vydané  Text: 
Rivalita vo Formula 1 je neodmysliteľnou súčasťou celej série. Prináša so sebou vyostrené momenty a poriadne vybičované emócie. Avšak z času na čas sa stane, že nepriateľský duch ide bokom a vznikne z toho pomerne úsmevný moment. Niečo podobné sa udialo pred pár dňami na aukcii [Autosport Awards Charity Auction](https://www.motorsport.com/f1/news/horners-bid-for-mercedes-tour-helps-raise-46k-for-grand-prix-trust/8014076/). Aukcia, ktorej výťažok poputuje na účet Grand Prix Trust na podporu komunity F1, mala jeden pomerne zaujímavý moment. Mercedes ponúkol ako jeden z dražených artiklov komentovanú prehliadku výrobných priestorov v Brackley, kde vznikali majstrovské monoposty minulých rokov. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, pretože viaceré stajne dávajú do ponuky množstvo zaujímavých vecí. Avšak v prípade Mercedesu to bolo inak. ### Red Bull do Brackley? **Do aukcie sa totiž zapojil aj záujemca s menom „Chrisrian Horner“, ktorý najprv ponúkol 3-tisíc libier a neskôr svoju ponuku zvýšil ešte o tisícku**. Za 4-tisíc libier teda získal prehliadku priestorov, do ktorých sa bežne len tak niekto nedostane. A práve v tomto spočíva celý úsmevný moment. **Ako už meno záujemcu napovedá, ide o šéfa rakúskej stajne Red Bull Racing, Christiana Hornera**. Nakoľko cena v aukcii bola skutočne zaujímavá, rozhodol sa, že prihodí. Aj vďaka tomu sa podarilo vyzbierať 50-tisíc libier, ktoré poputujú na dobrú vec. **Krátko po tom, čo Horner vyhral zmienenú prehliadku, začal vtipkovať**. Dúfa totiž, že mu Mercedes povolí zobrať spolu s ním aj zopár jeho „kamarátov“. Na otázku [RacingNews365.com](https://racingnews365.com/horner-secures-mercedes-factory-tour-in-charity-auction), koho sa so sebou chystá na exkurziu do sídla Mercedes-AMG Petronas Formula One Team zobrať s úsmevom odpovedal: „*Zobral by som okrem mňa samozrejme aj Adriana, Pierra Wachého a možno aj Paula Fielda, nášho riaditeľa výroby.*“ Ide pritom o vysokopostavených členov výskumu a vývoja monopostov, kde Adrian Newey zastáva rolu hlavného technického šéfa a Pierre Waché je technickým riaditeľom. Následne dodal: „*Bude zaujímavé sledovať ako míňajú svoj rozpočtový limit,*“ a podotkol, že jeho prihodenie bolo pomerne dobré na tak skvelú vec. ### Pravdepodobne z toho nič nebude Ide teda o pomerne úsmevnú časť rivality týchto dvoch stajní aj napriek tomu, že pravdepodobne z celej prehliadky nič nebude. Ako uvádza hovorca Mercedesu pre [magazín The Sun](https://www.thesun.co.uk/sport/17586091/horner-red-bull-mercedes-factory-tour-f1/), je pomerne dôležité si prečítať aj drobné písmenká v zmluve. Tie totiž zahrňujú klauzulu, podľa ktorej sa prehliadky nemôžu zúčastniť zamestnanci iných tímov Formula 1. Na to, aby sa tak mohlo udiať, by bolo podľa Mercedesu potrebné upraviť podmienky, na základe ktorých bola aukcia vyhlásená. Tak či onak, ak by sa Christian Horner so svojou “partičkou kamarátov“ skutočne dostal do Brackley, Mercedes by asi čakalo pred ich návštevou veľké upratovanie.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.