Polícia bude od novembra nekompromisná! Za tieto chyby prídete o vodičák:

Posledné mesiace to na cestách vrie. Veľký počet nehôd, ktoré častokrát skončili s fatálnymi následkami, motivoval políciu k sprísneniu pravidiel na cestách a vyhláseniu výnimočného stavu. **Veľkú časť nehôd totiž spôsobili práve mladí vodiči do 24 rokov s nedostatočnými šoférskymi schopnosťami.** Zdá sa však, že ani väčší počet policajtov na cestách a prísnejšie pokutovanie neprinieslo želaný efekt, a tak **policajný… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Posledné mesiace to na cestách vrie. Veľký počet nehôd, ktoré častokrát skončili s fatálnymi následkami, motivoval políciu k sprísneniu pravidiel na cestách a vyhláseniu výnimočného stavu. **Veľkú časť nehôd totiž spôsobili práve mladí vodiči do 24 rokov s nedostatočnými šoférskymi schopnosťami.** Zdá sa však, že ani väčší počet policajtov na cestách a prísnejšie pokutovanie neprinieslo želaný efekt, a tak **policajný zbor pripravil nové pravidlá pre mladých vodičov, ktoré by mali vstúpiť do platnosti už koncom tohto roka.** Nasledovné opatrenia by sa mali týkať vodičov od 17 do 24 rokov. Ak títo vodiči **do 2 rokov od obdržania vodičského preukazu zapríčinia dva vážne priestupky (medzi ktoré patrí aj prekročenie najvyššej povolenej rýchlosti) budú povinní zúčastniť sa doškoľovacieho kurzu v autoškole,** rehabilitačného programu u dopravného psychológa a podrobiť sa opätovnému preskúšaniu pravidiel cestnej premávky na polícii. Celý proces si pritom budú musieť vodiči hradiť z vlastného vrecka! V prípade ďalšieho dopravného priestupku vykonaného po preškolení, budú vinníkovi odobraté papiere úplne! Bez vodičáku tak môžete byť až 6 mesiacov. „Po uplynutí 6 mesiacov a vrátení vodičského oprávnenia začína plynúť skúšobná lehota dvoch rokov opätovne, spolu s jej následkami,” vysvetľoval policajný hovorca Michal Slivka.

Radikálne zmeny na cestách! Polícia zavádza 10 prísnych noviniek:

Ak nový návrh prejde legislatívnym procesom, v platnosť by mali pravidlá vstúpiť už od prvého júla tohoto roka. Novinky budú upravovať súčasné pojmy a priznajú väčšie právomoci dopravným policajtom aj prostredníctvom zvýšeného sadzobníka pokút. TELEFÓN ZA VOLANTOM: Novela upraví znenie týkajúce sa držania a obsluhy mobilných zariadení počas jazdy. Kým doteraz mali vodiči zakázané telefonovať bez použitia hands... Prečítať celé




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.