Fotogaléria:Zamatová evolúcia Lexusu GS350

Honda dala so svojim SUV opäť prednosť Amerike.


Predstavenie kľúčového modelu Hondy práve v USA má svoj dôvod. Od roku 1997, kedy s modelom CR-V prišli Japonci na trh, sa automobilke podarilo v USA predať viac ako 4 milióny kusov. Nová generácia chce nadviazať na úspechy predchodcov.

Dizajn neprešiel radikálnou zmenou a došlo len k prepracovaniu charakteristických rysov. V prednej časti vidieť snahu zjednotiť masku s nedávno predstaveným Civicom. Odkaz kompaktného modelu nájdeme aj v optike svetlometov, ktoré dostali aj Full LED technológiu. Efektne pôsobí aj plastové obloženie, chrániace podvozok pri jazde terénom. Trochu ťažkopádne môže pôsobiť zadná časť, ktorej dominujú veľké skupinové svetlomety v tvare písmena L.

Pochvalu si zaslúži interiér. Poteší výberom kvalitnejších materiálov. Vďaka drevu a koženému obloženiu nepôsobí plastovým dojmom. Stredovej konzole dominuje 7“ dotykový displej infotaimentu, podporujúci Android Auto či Apple Car Play. Komfort na palube zabezpečí dvojzónová klimatizácia, elektrické a vyhrievané predné sedadlá. Honda tiež sľubuje viac priestoru na zadných sedadlách. Zásluhu na tom má aj zväčšenie rázvoru o 41 mm.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Americká verzia sa pod kapotou pýši hlavne benzínovými agregátmi. Základ tvorí 2,4 litrový atmosférický štvorvalec s technológiou i-VTEC. Zaujímavejšia je však preplňovaná 1,5ka s výkonom až 142 kW (193 k). Obe jednotky dostanú bezstupňový automat CVT, chýbať nebude ani pohon všetkých kolies. O bezpečnosť sa postará súbor asistentov Honda Sensing, tvorený systémom s detekciou chodcov, kontrola jazdných pruhov, adaptívny tempomat, stráženie mŕtveho uhla či automatické prepínanie diaľkových svetlometov.

Európa sa novej generácie dočká až v priebehu budúceho roka. Očakávať môžeme drobné zmeny v dizajne a širší výber motorov.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.