Januárový auto motor a šport vychádza s 3 prílohami, anketou a súťažami o celkom 171 cien

Okrem tradičnej prílohy GENTLEMAN sú v čísle aj špeciálne prílohy VOLKSWAGEN a E-MOBILITA a celkovo tri súťaže: predplatiteľská, čitateľská s anketou a tretia o parfumy.
Vydané  Text: 
Od pondelka 13. decembra 2021 je v predaji úplne nové vydanie časopisu **auto motor a šport – január 2022** (č. 01/2022). Na januárovom čísle s **Nissanom Qashqai** na titulke sme významne zapracovali, a tak spolu s časopisom dostanete hneď TRI PRÍLOHY V CENE. Prvou je tá s názvom **GENTLEMAN**, ktorej pútačom je rozhovor s Filipom Jančíkom a testy áut s vysokou hodnotou, druhá príloha je špeciálna a týka sa vyhradne značky **VOLKSWAGEN**. Ide o súčasť časopisu, v ktorej nájdete naše testy nových modelov VW, poradcu pri kúpe crossoveru T-Cross, predstavenie atraktívneho SUV-kupé Taigo a tiež podrobnosti k stratégii výrobcu až do roku 2023. Treťou prílohou je **špeciál E-MOBILITA**, ktorá je samostatným časopisom pribaleným k januárovému číslu auto motor a šport. Pre každého čitateľa je dôležitý náš tradičný novoročný **kalendár automobilových noviniek v roku 2022**. Máme sa na čo tešiť. Zvýšenú pozornosť sme v tomto čísle venovali aj súťažiam, tri umožňujú vyhrať až **171 vecných cien**, podrobnosti uvádzame v tomto príspevku nižšie. Špeciálne nás zaujímajú názory čitateľov na časopis, práve účasťou v ankete sa zapoja do jednej zo súťaží. Nižšie nájdete náš výber obsahu, ktorý v plnej podobe nájdete v auto motor a šport č. 02/2022. Opäť pripomíname možnosť nákupu [predplatného časopisu auto motor a šport](https://www.autoviny.sk/info/118217/predplatne-auto-motor-a-sport), a to ako tlačeného časopisu, tak aj jeho elektronickej verzie s výrazným cenovým zvýhodnením. Časopis vám každý mesiac príde do domov schránky a/alebo si ho budete môcť prečítať v predstihu na tablete alebo akomkoľvek smart zariadení. ### Testy áut v čísle *(číslo strany, výrobca a model)*
* 62 Aston Martin Vantage V12 * 28 Audi RS 3 * 50 **BMW iX** * 26 **Ford Mustang Mach-E** * 30 Ford Puma * 30 Hyundai Bayon * 30 Kia Stonic * 56 Mazda MX-30 * 42 **Nissan Qashqai** * 48 Opel Vivaro-e * 36 **Peugeot 308** * 100 Piaggio Beverly 400 S * 72 **Porsche 911** * 54 Renault Twizy * 46 Suzuki Swift Sport * 127 VW Golf Alltrack * 115 VW ID.4 GTX * 125 **VW Polo** * 131 **VW Taigo** * 113 VW T-Cross * 117 VW Tiguan * 121 **VW Tiguan Allspace**
### Vyberáme z obsahu:
* **ZAHRIEVACIE KOLO: NEMECKÉ ŠPORTOVÉ IKONY**. Nemecké automobilky pripravili za ostatných 75 rokov na pretekárske okruhy viacero víťazných modelov. Vybrali sme z nich šesť a opäť sme ich postavili na štart.
* **KALENDÁR NOVINIEK 2022**: Aké autá prídu počas roka 2022? Vždy je ich dosť a my prinášame kompletný prehľad, ktorý ocení každý fanúšik motorizmu, ale aj tí, ktorí zvažujú nákup nového auta. * **ŠKODA KAROQ FACELIFT**: Kompaktné SUV od českej automobilky sme mali možnosť vidieť naživo priamo v Mladej Boleslavi, prinášame naše prvé dojmy.
* **PRVÁ JAZDA S FORD MUSTANG E-TECH**: Keď sme na facebooku zverejnili fotografi e z prvých jázd s Fordom Mustang Mach-E, vzbudili veľa kontroverzných reakcií. Ako mohol Ford spraviť svojej ikone niečo také, ako ju vybaviť elektrickým pohonom? * **PRVÁ JAZDA S AUDI RS 3 SPORTBACK**: Je trocha bacuľatejšie ako predchodca, no vďaka cielenému prírastku svalovej hmoty a výbornej práci nôh sa teraz Audi RS 3 zmenilo z päťvalcového maskota na plnokrvné zviera.
* **POROVNÁVACÍ TEST FORD PUMA, KIA STONIC A HYUNDAI BAYON**: Malé crossovery sa nás snažili presvedčiť o tom, ktorý z nich je praktickejší a lepšie pripravený na nástrahy každodenného života. Do parády sme vzali iba verzie s mild-hybridnými pohonmi.
* **TEST PEUGEOT 308 PHEV**: V žiarivej modrej Vertigo sa priplížil nový Peugeot 308 plug-in hybrid do našej podzemnej garáže. A my ho čerstvo dobitý zoberieme von na test pod jesenným slnkom.
* **TEST NISSAN QASHQAI 1.3 DIG-T Mild Hybrid**: Nissan robí v poslednom čase také skoky vpred, až treba zvýšiť pozornosť. Nový Nissan Qashqai prekvapil hneď na niekoľkých úrovniach. Jednou z nich je kvalita.
* **TEST BMW iX xDRIVE40**: Testovaný model nie je ani prvé elektrické vozidlo od BMW, ani prvé, ktoré vzniklo iba ako elektromobil. No je prvé, ktoré sa k nám dostalo s najmodernejšou generáciou tohto pohonu. * **TEST RENAULT TWIZY URBAN 80**: Vyrába sa už od roku 2012, no k nám dorazil až teraz. A my si kladieme otázku, či náhodou nie je ideálnym riešením na problémy preplnených ciest.
* **PRÍLOHA GENTLEMAN: ROZHOVOR S HUSLISTOM FILIPOM JANČÍKOM**. Filip Jančík je nielen známy huslista a šoumen, ale aj ambasádor značky Volkswagen. Svojej kreativite dáva veľmi rád voľnosť nielen v oblasti hudby, ale aj pri organizácii rôznych podujatí. Porozprávali sme sa s ním o hudbe, tvorivosti, ale aj o autách.
* **ASTON MARTIN VANTAGE V12 SPEEDSTER A COUPÉ: EXCELENTNÝ PÁR**. Vybrali by ste si radšej rebelský Speedster alebo klasické kupé? Pri Heritage Twins od Zagata odpadá táto ťažká voľba, pretože tieto exkluzívne modely na báze Aston Martinu Vantage V12 v limitovanej sérii 19 kusov sa predávajú len spoločne v dvojbalení.
* **PORSCHE 911 CARRERA 4 CABRIOLET: AKO STE SA UČILI?** Povzdychov o tom, že na to, aby sme mali niečo, po čom veľmi túžime, sme sa mali lepšie učiť, sme už počuli mnoho. Osobne si to vravím po každom stretnutí s Porsche 911. V akejkoľvek jeho verzii.
* **PREDPLATITEĽSKÁ SÚŤAŽ O 100+1 CIEN**: Čitatelia, ktorí si predplatia v termíne 13. 12. 2021 – 31. 1. 2022 ročné predplatné časopisu AUTO MOTOR A ŠPORT v cene 36 €, budú zaradení do zlosovania o 100 + 1 cien. Môžu tak vyhrať **autokameru PROFIO X5**, 50 kávovarov **TCHIBO EASY** alebo jednu z 50 encyklopédií **HUBY – Veľká encyklopédia**.
* **ČITATEĽSKÁ ANKETA**: Chceme poznať váš názor! Odpovedzte nám na pár otázok, aby ste nám pomohli vytvárať taký časopis, ktorý naozaj budete chcieť čítať. Nechceme to zadarmo – 60 z vás má šancu na výhru, ako 10× kávovar TCHIBO EASY, 20× kniha Grilovanie doma a záhrade, 10× kozmetická sada North for men ORIFLAME alebo 20× kozmetická sada ADIDAS.
* **SERVIS: TEST ŽIAROVIEK**. Už zase je tu zima – a s ňou rozčarovanie nad slabým svetlom halogénových svetlometov väčšiny áut. To sa dá lepšími žiarovkami rýchlo zmeniť. V rámci laboratórneho testu sme preverili aj nové žiarovky LED-retrofit.
* **KLASIK: BOL RAZ JEDEN MUSTANG**. Je fascinujúce pomyslieť si, aký obrovský vplyv môže mať jedno auto na imidž celej značky. Mustang je ikona, ktorá však vznikla z tých najpragmatickejších príčin.
* **FORMULA 1: DO POSLEDNEJ CHVÍLE**. Skončila sa jedna z najnapínavejších sezón Majstrovstiev sveta formule 1 v celej histórii motoristického športu. A bola to naozaj dráma.
#### ŠPECIÁLNA PRÍLOHA VOLKSWAGEN: Testy, tajné projekty a stratégie do roku 2023
* **PREDSTAVENIE VW TAIGO**: SUV so športovou siluetou kupé je žiadaný artikel a mnohí boli doslova na ihličkách, kedy také niečo vyrobí aj Volkswagen. Stalo sa. A už teraz je jasné, že nový VW Taigo bude hit. * **TAJNÉ PROJEKTY: PLÁN AKCELERÁCIE**. Wolfsburg hrá na dve strany. Napriek elektrickej ofenzíve s modelmi radu ID. nezabúda ani na stále veľmi obľúbené spaľovacie motory. Tie zatiaľ musia zarábať peniaze, kým elektromobilita naberie obrátky.
* **TEST VW GOLF ALLTRACK 2.0 TSI 4Motion**: Ak existuje auto, ktoré dá vášmu životnému štýlu maximálnu slobodu, Golf Alltrack má k nemu sakramentsky blízko. Je to švajčiarsky nožík medzi autami. Môžete ho vziať kamkoľvek, nikde sa nestratí. * **TEST VW POLO 1.0 TSI 95k DSG Style**: Keď nechcete prísť o to najlepšie zo sveta technológií, ale zároveň potrebujete malé, kompaktné auto, ponúka Polo veľmi zaujímavú odpoveď
* **TESTY VW TIGUAN ALLSPACE 2.0 TDI, 2.0 TSI a 1.5 TSI**: Keď potrebujete naozaj veľa priestoru, Volkswagen Tiguan Allspace je na to ideálny kandidát. Keď v ňom hľadáte vysoký výkon a pohon 4 × 4, máte na výber, či chcete benzínový alebo naftový motor. Ktorý je lepší? Porovnali sme dve inak takmer identické verzie a testovali sme aj tretiu s motorom 1.5 TSI a pohon predných kolies. Tiguan sa neoplatí podceňovať.
* **TEST VW ID.4 GTX**: Už žiadne kompromisy! Volkswagen ID.4 je dospelým elektromobilom, ktorému sa nemusíte prispôsobovať. * **PORADCA PRI KÚPE: VW T-CROSS**. Vyskladať si malý crossover nebolo nikdy jednoduchšie!
#### SAMOSTATNÁ PRÍLOHA E-MOBILITA v auto motor a šport č. 01/2022
* **ČO DOKÁŽE WALLBOX?** Aby sa elektromobilita poriadne rozbehla, je potrebných mnoho čiastkových krokov. Kľúčové je budovanie infraštruktúry, a to aj u vás doma. Prinášame 10 najdôležitejších odpovedí na tému domácich nabíjacích staníc tzv. wallboxov
* **ELEKTRICKÁ OFENZÍVA 2022**. Ešte pred niekoľkými rokmi sme si mysleli, že nástup elektromobility bude skôr postupný. Dnes to vidíme inak – práve rok 2022 môžeme považovať za prelomový, pretože automobilky predstavia a uvedú do predaja modely, ktoré by mali v ich predajných číslach zohrávať kľúčové úlohy. Pripravili sme pre vás výber nových elektromobilov, ktoré podrobnejšie spoznáme práve počas budúceho roka.
* **MÝTY A FAKTY O ELEKTROMOBILITE**. Sú elektromobily skutočne ekologickejšie ako autá so spaľovacím pohonom? Je pravda, že by bolo potrebné trakčné akumulátory meniť už po piatich rokoch? Nabíjanie musí trvať hodiny a hodiny? Majú elektromobily skutočne tak krátky dojazd, že pre bežného motoristu sú stále neakceptovateľné. Toto všetko sú vážne otázky, na ktoré si verejnosť zaslúži korektné odpovede bez vyhýbania sa dôležitým skutočnostiam. V prílohe E-MOBILITA odpovedáme práve na tieto a ďalšie otázky o elektromobiloch a elektromobilite ako takej.
Obsah časopisu auto motor a šport č. 01/2022
### Kompletný obsah auto motor a šport č. 01/2022 **JAZDY A TESTY** *(číslo strany a téma)* * 26 **Ford Mustang Mach-E** vzbudil svojím menom pozornosť. * 28 **Audi RS 3** pripomína, že malé vozidlá vedeli kedysi jazdiť aj pekelne rýchlo. * 30 **Malé čiastočné hybridy** v súboji o to, kto namiešal lepšiu kombináciu. * 36 **Peugeot 308** dostal celkom zásadné zmeny interiéru aj exteriéru. Ako pomohli? * 42 **Nissan Qashqai** býval kráľom svojej triedy. Ako odoláva náporu konkurentov? * 46 **Suzuki Swift Sport** vám ukáže, že na veľa zábavy netreba extra veľa koní. * 48 **Opel Vivaro-e**, čiže elektrická dodávka? A kde má čosi také vôbec zmysel? * 50 **BMW iX** posúva mníchovskú automobilku do nového elektrického veku. * 54 **Renault Twizy** vám vyčarí úsmev na tvári. To je jedno čím, možností je mnoho. * 56 **Mazda MX-30** je elektromobil, s ktorým sme absolvovali aj servisnú prehliadku. * 62 **Aston Martin Vantage V12** jednoducho rieši dilemu či kupé alebo kabrio. * 72 **Porsche 911** ako kabriolet a s pohonom všetkých kolies? Kde mám od neho kľúče? **PREDSTAVUJEME** * 22 **Kalendár noviniek** prehľadne zobrazuje, kedy príde na trh vaše obľúbené auto. **EXTRA** * 57 **Gentleman** prináša čítanie, ktoré vám spríjemní nielen vianočné sviatky. **ROZHOVOR** * 84 **Roman Török, šéf BECEP-u**, o neustálom zvyšovaní bezpečnosti na cestách. **SERVIS** * 86 **Technický slovník** vysvetľuje známe aj neznámych motoristické termíny . * 88 **Test žiaroviek** poradí, ako čo najlepšie porazíte obdobie temna na cestách. * 94 **Parkovanie** je večná téma, ktorá dostala nové pravidlá hry. Nemusia sa vám páčiť. **LIFESTYLE** * 96 **Klasické Mustangy** majú svoje čaro. Zvlášť, keď vám ich predstaví nadšenec. * 100 **Piaggio Beverly 400 S** vám v meste dodá takú dávku energie, že vám bude malé. * 102 **Vínna cesta** nás tentoraz zaviedla do Serede, domova Huberta a bubliniek. **ŠPORT** * 104 **Formula 1** prišla o jedného z velikánov. Preteky a súboje vtedy ustupujú do úzadia. * 105 **Rely WRC** opäť vyhral Francúz a opäť Sébastien. Ako 17-krát za ostatných 18 sezón. * 113 **Špeciál Volkswagen** prináša prehľad najhorúcejších noviniek značky ### Štatúty súťaží, ktoré súvisia s auto motor a šport č. 01/2022 * [Čitateľská anketa](https://www.autoviny.sk/info/123142/statut-propagacnej-a-reklamnej-sutaze-citatelskej-ankety-casopisu-auto-motor-a-sport) * [MONTBLANC EXPLORER ULTRA BLUE](https://www.autoviny.sk/info/123141/statut-propagacnej-a-reklamnej-sutaze-montblanc-explorer-ultra-blue-auto-motor-a-sport) * [LAURA BIAGIOTTI ROMA UOMO GREEN SWING](https://www.autoviny.sk/info/123140/statut-propagacnej-a-reklamnej-sutaze-laura-biagiotti-roma-uomo-green-swing-auto-motor-a-sport)








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.