Nový Hyundai i20 – premiant vo svojej triede

**Nová generácia modelu [i20](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) značky [Hyundai](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) dostala úplne nový dizajn, nálož špičkových bezpečnostných systémov, pokročilú konektivitu a nové [elektrifikované motory](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr). Samotná automobilka o i20 s hrdosťou hovorí, že je „pripravený pre ľudí“. Čo to znamená?** „*Môžeme povedať, že ide o najbezpečnejšie a najlepšie vybavené vozidlo v segmente. Na tomto základe vznikla kampaň, ktorú nazývame „Pripravený pre ľudí“. Ukazuje,… Prečítať celé
Vydané  Text: 

Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
**Nová generácia modelu [i20](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) značky [Hyundai](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) dostala úplne nový dizajn, nálož špičkových bezpečnostných systémov, pokročilú konektivitu a nové [elektrifikované motory](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr). Samotná automobilka o i20 s hrdosťou hovorí, že je „pripravený pre ľudí“. Čo to znamená?** „*Môžeme povedať, že ide o najbezpečnejšie a najlepšie vybavené vozidlo v segmente. Na tomto základe vznikla kampaň, ktorú nazývame „Pripravený pre ľudí“. Ukazuje, že i20 bude za každých okolností pripravený zasiahnuť, ak by človek nebol v krízovej situácii pripravený. Veríme, že s touto stratégiou dokážeme osloviť nielen našich verných klientov, ale aj nových zákazníkov a to najmä medzi mladými*,“ hovorí o novinke Andreas Hofmann, marketingový šéf Hyundai Motor Europe.
Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
### Zmyselne športový dizajn Tretia generácia i20 má v porovnaní so svojím predchodcom zníženú strechu, celé vozidlo je širšie a s dlhším rázvorom a má viditeľne ostrejší vzhľad. Jednoducho vyvoláva emócie. Presne v súlade s novou dizajnovou filozofiou Sensuous Sportiness, pri ktorej proporcie, architektúra, technológie a dizajn vozidla majú ambíciu osloviť zmysly svojho majiteľa. Pre všetkých individualistov je navyše možnosť siahnuť po i20 v dvojfarebnom vyhotovení a to kombináciou farby karosérie s čiernou strechou. ### Nálož špičkovej [techniky](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) Nový Hyundai i20 nie je atraktívny len zvonku. Vo vnútri nájdete napríklad 10,25 palcovú obrazovku s vysokým rozlíšením a novú digitálnu prístrojovku. Lahôdkou je ambientné (náladové) osvetlenie interiéru, ktoré vytvára modernú, svetlú a sviežu atmosféru. Nová i20 je prvý Hyundai v Európe, ktorý ponúka aj Bose Premium Sound System, ktorý vďaka ôsmim reproduktorom vrátane subwoofera prináša vynikajúci zážitok z hudby.
Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
### Ekologické motory Základ ponuky motorizácií predstavuje 1.2 MPI s výkonom 62 kW (84 k) s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou. Zákazník však môže siahnuť aj po novom prepĺňanom benzínovom motore s objemom 1,0 litra s výkonom 74 kW (100 k) alebo 88 kW (120 k). Motor so 48-voltovým mild hybridným systémom spolupracuje so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou, ale aj s manuálnou 6-stupňovou inteligentnou manuálnou prevodovkou iMT. Tá automaticky rozpojí motor a prevodovku pri pustení plynového pedálu. Motor potom buď beží na voľnobehu, alebo sa rovno vypne. Výhodou je nižšia produkcia emisií CO2 a tiež nižšia spotreba.
Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
### Najlepšia [bezpečnosť](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) v triede Byť pripravený pre ľudí je aj o bezpečnosti. Vozidlo je vybavené mimoriadne bohatým balíkom bezpečnostných systémov a asistentov. Spomeňme len niektoré z nich. Inteligentný asistent obmedzenia rýchlosti vie odhaliť rýchlostné obmedzenia na ceste a následne im prispôsobiť rýchlosť vozidla. Novinkou je aj inteligentný zákrutový tempomat, ktorý dokáže na základe údajov z navigácie znížiť rýchlosť vozidla pri blížiacej sa zákrute. V novom i20 nechýba ani automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu, monitorovanie mŕtveho uhla, upozornenie na blížiace sa vozidlá pri cúvaní či rozšírené autonómne núdzové brzdenie. Novinkou je asistent odbočenia v križovatke. Poteší aj parkovací asistent. Toto všetko robí z nového Hyundai i20 skutočného lídra v bezpečnosti vo svojej triede.
Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
### Špičková [konektivita](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) Nová generácia i20 prináša špičkovú 10,25-palcovú digitálnu prístrojovú dosku a rovnako veľký plne prepojený HD infotainment s navigáciou. Nechýba bezdrôtové nabíjanie smartfónu, podpora služieb Apple CarPlay a Android Auto a tri USB porty. Po novom tiež nemusí vodič plánovať trasu v navigácii manuálne. Postará sa o to online plánovanie trasy Hyundai. Každodenné cesty zjednoduší aj služba Live Parking s informáciami o voľných parkovacích miestach a cenách za parkovanie. Nový i20 ponúka aj služby Bluelink, vďaka ktorým je možné niektoré funkcie vozidla ovládať na diaľku prostredníctvom aplikácie v telefóne.
Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
Nový Hyundai i20 ponúka veľmi bohatý balík konektivity a spolu s výrazným dizajnom, špičkovou bezpečnosťou, s účinnými motormi a zárukou 5 rokov bez obmedzenia kilometrov ide o výbornú ponuku. Jednoducho, nový Hyundai i20 je plne „Pripravený pre ľudí“. Zoznámte sa s ním aj vy. Objednajte sa na bezplatnú testovaciu jazdu alebo požiadajte o cenovú ponuku na mieru na [www.hyundai.sk](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr).








Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé