Tesle sa v Európe blýska na lepšie časy. Dôvod je veľmi prozaický.

To, čo Tesla získava na technológiách stráca na kvalite. Niektoré problémy klientov sú doslova neuveriteľné. Zmení to pripravovaná novinka?
Vydané  Text: 
Je to paradox. Firma, ktorá z pohľadu technológií konkurentom utiekla o niekoľko rokov, nedokáže zvládnuť sériovú výrobu. Prečo je to tak, nech si odpovedia v Tesle. Chýbajú skúsenosti či znalosť technologických a kontrolných mechanizmov? Alebo je to skrátka iba v ľuďoch? Kto vie, nech odpovie. Každopádne to firme a jej produktom robí veľmi zlé meno. Viete si prestaviť, že by vám na Volkswagene Passat za jazdy odletela strecha? To asi nie. To by bola hanba až za tri chotáre. V prípade modelu Tesla, to je žiaľ najnovšia perlička. Tesla však musí na kvalite svojich produktov poriadne zapracovať, konkurenti ju už začínajú poriadne dobiehať. **Napraví povesť Čína?** Už dlhšie sa hovorí o tom, že autá Tesla produkované v Číne sú zmontované podstatne kvalitnejšie, čo medzičasom potvrdilo a viacero prieskumov. Možno aj toto je dôvod, prečo Elon Musk zmenil názor a na ceste do Európy sú už prvá kusy Tesla3 Made in China. Dodajme, že sa táto akcia netýka modelu všeobecne, ale čínsku Teslu3 dostanú klienti, ktorí si vybrali verziu Standard Range Plus. Zaujímavosťou automobilov okrem pôvodu je aj to, že sú vybavené novou železo-fosfátovou (LFP) batériou. Uvidíme, čo táto zmena spraví s cenou. Na čínskom trhu sú totiž tieto verzie lacnejšie. Importom automobilov z Číny sa Tesla zjavne snaží vykryť obdobie do nábehu novej fabriky, ktorú si stavia pri Berlíne.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.