POZOR! Blokovanie diaľnice nemusí byť zadarmo!

Majitelia fitnescentier sa rozhodli zobrať si za rukojemníkov vodičov. Budú spomaľovať premávku na diaľnici. Čo si o tom myslíte?
Vydané  Text: 
Blokovanie diaľnice sa u nás stáva národným športom. Vybrať tú najvhodnejšiu diaľnicu nie je zasa až taký veľký problém. Máme jednu. A tak sa ľudia, ktorí sa dnes ponáhľali do práce, museli obrniť trpezlivosťou. Tento spôsob upozornenia na neprávosti už použili napríklad poľnohospodári, či vodiči kamiónov. Ktovie, kto ďalší si za rukojemníkov zoberie vodičov. ##### Aby ale neprišlo k omylu. Chápeme prevádzkovateľov fitnescentier a ich problémy nijako nezľahčujeme. Tento spôsob protestu sa však môže vymknúť spod kontroly. Dnes je pondelok, blokujú majitelia fitnescentier. Dohodnime sa, že protestovať budeme každý druhý deň. V stredu sadnú do svojich tátošov herci, v piatok prevádzkovatelia kúpalísk a aquaparkov. Na víkend si dáme prestávku, kto by si predsa protestom kazil víkend, že. V pondelok prevezmú štafetu bufetári z kín a divadiel, v stredu majitelia stánkov na trhoviskách. Budúci piatok si pre svoju akciu zahovoria športoví fanúšikovia… A to sme ani zďaleka nevymenovali všetky profesie, ktoré sú súčasným stavom zasiahnuté. Je to poriadne pritiahnuté za vlasy? Je. A možno ani nie. Ako sa tento spôsob chápania demokracie skončí? Na diaľnici Trnava – Bratislava časom pribudnú pamätné tabule. A vo svete bude tento úsek cesty označený ako turistická atrakcia – „Slovenský Hyde Park“. Ešte raz zdôrazníme, že chápeme, že majú dnešní aktivisti problém. Len tak pre zaujímavosť však uvedieme, že za svoju aktivitu môžu dostať pokutu. Sadzobník pokút totiž pozná „odmenu“ nielen rýchlu ale aj pomalú jazdu. Je v ňom uvedené: Osobitosti premávky na diaľnici a ceste pre motorové vozidlá § 35 ods. 1 1. Jazda na diaľnici s motorovým vozidlom rýchlosťou menej ako 80 km.h-1 , v úseku diaľnice prechádzajúcom cez obec rýchlosťou menej ako 65 km.h-1. Sadzba: 30-50 €








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.