Policajti zastavili kamión, vodič nafúkal takmer 3 promile!

Hliadka zastavovala za Trnavou, v smere na obec Bohdanovce, podozrivo jazdiaci kamión. Keď ho policajti zastavovali, vodič ich chcel najprv obísť…
Vydané  Text: 
Našťastie si to nakoniec rozmyslel a zastavil. Policajti dali vodičovi samozrejme „fúkať“. A nastalo zdesenie. Jej výsledok bol 1,37 mg, čo je v prepočte 2,85 promile! Policajti 56 ročného muža z Košíc obmedzili na osobnej slobode a predviedli na útvar. Tu bol umiestnený do cely policajného zaistenia a odovzdaný na ďalšie konanie vyšetrovateľovi, ktorý Košičana obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade uznania viny mu, ako profesionálnemu vodičovi, hrozí odňatie slobody na dva až päť rokov.
### Čo k tomu dodať? Na dnešných klzkých cestách si treba dávať veľký pozor a jazdiť predvídavo. Nevedno, či si tento pán dodával odvahu, alebo je to pre neho bežná rutina. Chlapci z PMJ si každopádne zaslúžia veľkú pochvalu. Čo by sa stalo, ak by sa dostal až do dediny, si totiž radšej ani nechceme predstavovať. Apropo. Len nedávno sme uverejnili správu, koľko ľudí na našich cestách zomrelo v minulom roku. Bolo ich až 245! Veríme, že si tento pán za volant tak skoro nesadne.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.