NEPREHLIADNITE: KIA na autosalón v Nitre prináša elektromobily i nový crossover XCeed

Pozrite sa na novinky, ktoré prinesie značka KIA na nitriansky autosalón.
Vydané  Text: 
Spoločnosť Kia Motors na blížiacom sa autosalóne v Nitre, Autoshow 2019, bude mať svoju expozíciu rozdelenú na tri časti. Hlavná časť bude venovaná kompletnej rodine Ceed so všetkými karosárskymi verziami vrátane najnovšieho prírastku XCeed. Vozidlá s alternatívnym pohonom budú v osobitnej elektrifikovanej časti #goelectric. A tretia časť bude venovaná ostatným obľúbeným modelom, medzi ktorými budú vystavené SUV modely, najrýchlejšie grandturismo značky, model Stinger a ďalšie. ### XCeed
Nové CUV predstavuje športovú alternatívu k tradičným SUV a ponúka porovnateľnú úroveň priestoru pre cestujúcich a batožinu. Kia XCeed zaujme vodičov športovým riadením a pohodlnou, suverénnou jazdou, pretože v porovnaní s bežným hatchbackom poskytuje ešte lepší výhľad na cestu vpredu. Model XCeed prináša množinu pokročilých bezpečnostných prvkov a funkcií na pripojenie a zábavu, vďaka ktorým patrí medzi najmodernejšie vozidlá v triede CUV. O pohon sa stará rad prepĺňaných motorov, ktoré patria aj medzi tie najúspornejšie. Mestský crossover Kia XCeed sa vyrába v žilinskom výrobnom závode značky spolu s päťdverovým hatchbackom Ceed, kombi Ceed Sportswagon a päťdverovou verziou shooting brake ProCeed. ### Elektrifikovaná časť #goelectric
V tejto časti budú vystavené plne elektrické vozidla eSoul a eNiro ako aj Niro Hybrid, ktoré je tiež dostupné vo verzii Plug-in Hybrid. Kia eSoul a eNiro prinášajú výkon s nulovými emisiami a dlhým dojazdom. Oba modely pomáhajú prelomiť bariéry v oblasti vlastníctva elektromobilov. eSoul je na Slovensku dostupný výlučne s elektrickým pohonom s dvoma typmi batérií – s kapacitou 39,2 kWh a 64 kWh. Batéria s vyššou kapacitou zabezpečuje vozidlu dojazd až 452 km, v meste dokonca až 600 km. Kia eNiro má dojazdovú vzdialenosť až 455 kilometrov na jedno nabitie akumulátora s kapacitou 64 kWh. Akumulátor pre dlhý dojazd dokáže v meste zaistiť dojazd až 615 kilometrov. Model eNiro je taktiež k dispozícii s akumulátorom s kapacitou 39,2 kWh, ktorá zaisťuje dojazd 312 kilometrov na jedno nabitie.
Interiér modelu Kia eNiro spája moderný dizajn s veľkorysým priestorom a technológiami, ktoré dopĺňajú pohonnú jednotku s nulovými emisiami. Kupujúci môžu taktiež využiť výhodu množstva špeciálnych technológií, ktoré maximalizujú dojazd a účinnosť, ako aj nové bezpečnostné prvky. Model Kia eNiro sa vyrába v kórejskom závode Kia v Hwasungu a po autosalóne v Nitre sa začne predávať na Slovensku. Štandardne bude dostupný so 7-ročnou zárukou Kia alebo zárukou na 150 000 kilometrov. Záruka sa vzťahuje aj na akumulátor a elektromotor. Na stánku Kia nebudú chýbať ani tieto obľúbené modely: Rio, Stonic, Sportage Mild-Hybrid (1,6CRDi+48V), Sorento a Stinger. Predaj všetkých modelov Kia je s jedinečnou zárukou na 7 rokov alebo 150 000 kilometrov.
*Článok bol aktualizovaný.*




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.