FOTOGALÉRIA: Pozrite sa do kufra nového 7-miestneho Mercedesu GLB

Nový Mercedes-Benz GLB kĺbi všetko, po čom európsky zákazník túži: vyspelú techniku, prémiovosť, charakter SUV a off-roadu, k tomu 7 miest pre dospelých pasažierov a priestranný kufor s vysokou variabilitou.
Vydané  Text: 
Rozmery novinky sú 4 634 × 1 834 × 1 658 mm a rázvor kolies dosahuje 2 829 mm. Kapacita batožinového priestoru sa pohybuje v rozpätí 560 až 1 755 litrov. Pod kapotou Triedy GLB pracuje štvorvalcový benzínový motor M 260 s maximálnym výkonom 164 kW (224 k) a najvyšším krútiacim momentom 350 Nm. Počas jazdy plynulou rýchlosťou a s malým zaťažením dokáže vypínať valce, aby sa dosahovala nižšia spotreba paliva. Alternatívou bude vo verzii GLB 200 motor M 282. V ponuke predajcov budú aj naftové verzie GLB 200 d a 220 d. V tomto type automobilov (a najmä v Mercedese) je samozrejmosťou konfigurácia s inteligentným pohonom všetkých štyroch kolies 4MATIC. Vo verzii s motorom M 260 vodič ovláda pracuje s automatickou dvojspojkovou prevodovkou 8G-DCT, krútiaci moment je adresovaný na predné i zadné kolesá. 4MATIC v štandardnom režime (Eco/Comfort) rozdeľuje krútiaci moment v pomere 80:20 v prospech prednej nápravy, v športovom režime v pomere 70:30 a v off-road móde zasiela na obe nápravy rovnaký krútiaci moment v pomere 50:50. Tak to aspoň výrobca uvádzal pri predstavení konceptu pred niekoľkými týždňami. V interiéri je priestor pre dovedna sedem osôb vrátane vodiča. Zadné rady sedadiel sa delia v pomeroch 40:60 a 40:20:40, umožňujú vytvorenie nákladného priestoru s vodorovnou plochou. Stredný rad sedadiel je pozdĺžne nastaviteľný, rozsah pohybu 140 mm umožní, aby sa na sedadlách úplne vzadu odviezli aj dospelé osoby.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.