Vláda zakladá štátnu automobilku, má byť súčasťou nového sociálneho balíčka!

O koncept sa postarajú vrcholní štátnici.
Vydané  Text: 
**Súčasná vláda chce týmto opatrením podporiť migráciu obyvateľov za prácou na západné Slovensko.** “Nedovolíme, aby slušní a hrdí ľudia tohto národa nemali príležitosť zamestnať sa u našich významných partnerov,” obhajuje nové rozhodnutie ktp. Danko. Nové automobily budú bezplatne distribuované ľuďom, ktorí prejavia záujem pracovať na opačnom konci Slovenska. **Základný súbor podporovaných zamestnaní zahŕňa murárov, skladníkov, operátorov výroby a obrábačov kovov.** Ministerstvo práce počíta s rozšírením balíka o ďalšie podporované pozície, ktoré úrad práce nestíha obsadzovať. S novým návrhom súhlasí aj ministerstvo školstva, ktoré plánuje motivovať končiacich študentov na základných školách, aby dali prednosť trojročnému odbornému štúdiu s výučným listom: **“Aj takýmto spôsobom si chceme vychovať budúce generácie. Na preferovaných školách sa študenti už nebudú musieť zaoberať nezáživným dejepisom, právom či finančnou gramotnosťou.”** Štátny automobil budú pre robotníkov vyrábať v dvoch karosárskych verziách – liftback a kombi. O samotnom dizajne chce rozhodovať predseda vlády, ktorý hodlá pri vývoji spolupracovať s renomovanými talianskymi dodávateľmi. **Taliani prejavili záujem o tento projekt aj kvôli zaujímavej, bližšie nešpecifikovanej, koncepcii financovania.** “Je podstatné, že s týmito subjektmi už máme nejaké skúsenosti,” dodal údajný hlavný koordinátor pre styk s talianskymi partnermi. **Na výber budú tri farebné odtiene, a to sociálna červená, národná modrá a južanská oranžová.** Všetky vozidlá budú vybavené trojvalcovým motorom 1.2 HTP s manuálnou prevodovkou. V interiéri nebudú chýbať ani komfortné prvky, ako napríklad klimatizácia, rádio či popolník. Výroba bude prebiehať v Dunajskej Strede a prvé kusy by mali byť, spoločne s gulášom a klobásou, dodané tesne pred koncom funkčného obdobia. *(TENTO ČLÁNOK JE FIKTÍVNY – 1. APRÍL)*








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.