Nové BMW 2 Gran Coupe už bolo odhalené novinárom, verejnosť si naň musí počkať

V roku 2020 sa v továrni v Lipsku začne vyrábať BMW radu 2 Gran Coupe s interným označením F44. Informáciu oficiálne potvrdil aj nemecký auto motor und sport, teraz sa objavila prvá fotografia detailu zadných partií vozidla. Teasing sa začal.
Vydané  Text: 
BMW radu 2 Gran Coupe už bolo predstavené odborným novinárom v Nemecku. Mali príležitosť porozprávať sa s predstaviteľmi BMW o budúcnosti nového modelu, jeho technike a ambíciách, ale kamery a fotoaparáty boli prísne zakázané. Nové štvordverové kupé sa oficiálne predstaví na autosalóne Los Angeles na jeseň 2019, uvedenie na trh sa uskutoční na jar roku 2020. ### Dizajnový mix modelov Z4, X4 a GT Prvý dojem nášho kolegu z nemeckého auto motor und sport je prevažne pozitívny. Aj keď sa séria 2 nazýva Gran Coupé, vďaka jej mierne šikmej línie strechy a stúpajúcej spodnej línie pripomína ladné tvary BMW X4. Prednej časti dominuje široká dvojitá oblička, ktorej tvar pripomína ten v modeli Z4. Štandardné LED svetlomety s uhlovými Angel-Eyes vyzerajú pôsobivo, kapota je silne vydutá. Silueta vozidla potom nachádza podobnosť v GT modeloch výrobcu. Interiér budúceho BMW veľmi výrazne pripomína BMW radu 3, autor dokonca hovorí o totožnosti 1:1, od volantu a digitálnych prístrojov až po 10,25-palcový displej ovládajúci infotainment. Stredová konzola je tiež takmer identická s BMW radu 3, s veľkým a ľahko prístupným iDrive ovládačom. Nemecký zdroj uvádza, že Gran Coupe zrejme nepríde s pohonom zadných kolies a bude ponúkať moderné 3- a 4-valcové benzínové a 4-valcové naftové motory. V pláne je údajne aj hybrid, ktorý bude schopný prejsť na elektrinu až 60 kilometrov. BMW radu 2 Gran Coupe bude možno vybaviť balíčkom M-Performance, motorizácia M235i tak bude top verziou. Bude ju poháňať štvorvalcové turbo z BMW X2. Benzínový motor s objemom 2,0 litra má výkon 306 konských síl a mal by sa zrýchliť z nuly na 100 km/h za 5 sekúnd vďaka pohonu všetkých kolies xDrive. V súčasnosti sú ceny len špekuláciami. Cena bude nepochybne nižšia ako cena sedanu radu 3, teda pod 37-tisíc eurami, ale hodnota najvýkonnejšej verzie takmer určite presiahne 50 000 eur.




,




Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.