Názov nového SUV od Škody je známy, prekvapenie sa nekoná

Pripravované SUV od automobilky Škoda konečne dostalo oficiálny názov. Nie je prekvapením, pretože sme sa s ním stretli už na čínskom trhu, nepôjde však o rovnaké vozidlá.
Vydané  Text: 
Škoda pokračuje v marketingovom ťažení v ústrety novému esúvečku, o ktorom sme informovali medzi prvými niekoľko dní dozadu. Nové SUV bude subkompaktné, teda ešte menšie ako súčasný Karoq a bude sa snažiť obstáť v silnej konkurencii od značiek ako Volkswagen, SEAT, Hyundai, KIA či Nissan.
Pre porovnanie: vľavo je upútavka na koncept Škoda Vision X, vpravo upútavka na nový crossover, zatiaľ bez názvu. Ako môžete vidieť, jedná sa o takmer totožné dizajny, len tvar spätných zrkadiel je odlišný. Rovnako ako v prípade Vision RS a Škody Scala sa bude finálna verzia auta veľmi podobať na koncept.
**Úplne nová Škoda sa bude volať KAMIQ**. Je to názov, s ktorým sme sa už stretli, takto je pomenované malé mestské esúvečko predávané výhradne v Číne. Lenže európska Škoda Kamiq bude rozdielna od tej čínskej, odlišnosti budeme nachádzať nielen v rozmeroch a na podvozku, ale aj v celkovom dizajne a charaktere.
Európska Škoda Kamiq bude vychádzať z konceptu Vision X. Dizajnu nového crossovera budú dominovať úzke LED pásy denného svietenia, pod ktorými budú stretávacie a diaľkové svetlomety. Škoda teda prinesie na trh podobný dizajn, ktorým dnes disponuje napríklad Hyundai Kona. Nový crossover by ale mal byť od Kony menší. Nové SUV bude mať svetovú premiéru na autosalóne v Ženeve (5. – 17. marca 2019). Stojí na platforme MQB, predpokladáme pohon predných kolies, benzínové motory pod kapotou a bohatú ponuku asistenčných systémov.

Škoda potvrdila výrobu nového malého SUV, poznáme dátum jeho odhalenia

Koncept Škoda Vision X sa dočká sériovej výroby. Najmenšie esúvečko od značky Škoda je už na ceste a my sa nevieme dočkať.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.