Porsche zverejnilo ceny elektrického Taycanu, potešia iba fanúšikov Tesly

Hádam ste nečakali, že bude Porsche vyrábať cenovo dostupný elektromobil?
Vydané  Text: 
Elektromobil Taycan má ambície spraviť dieru do histórie značky Porsche tým, že ponúkne špičkové jazdné vlastnosti, vysoký výkon, charakter športového vozidla a súčasne plne elektrický pohon. Najnovšie sme sa konečne dozvedeli viac o cenách elektromobilu, ktorý sa začne predávať už budúci rok. Porsche Taycan bude dostupný v troch verziách, a síce: Taycan, Taycan 4S a Taycan Turbo. Je pomerne prekvapujúce, že najsilnejšia a najdrahšia verzia bude mať prívlastok Turbo, čo je doteraz zaužívané označovanie motorizácií so spaľovacím pohonom.
Dostupné informácie hovoria o vysokých maximálnych výkonoch až 441 kW (600 k) a zrýchlení z nuly na 100 km/h už za 3,5 sekundy. Rýchlosť 200 km/h dosiahne za 12 sekúnd. Dojazd by mal dosahovať 500 kilometrov a vďaka rýchlonabíjaniu s výkonom 350 kW (800V) sa batérie nabijú na 80 percent kapacity za 15 minút. **Základná verzia Taycan** by podľa zdrojov mala v USA stáť minimálne **90 000 amerických dolárov**,
cena verzie **Taycan 4S** prevýši **90 000 USD**
a najvýkonnejší variant **Taycan Turbo** bude stáť minimálne **130 000 amerických dolárov**, ktoré zohľadňujú aj americké dane vo výške 7 500 dolárov.

Zákazníci budú musieť pri záujme o kúpu zložiť depozit vo výške 2 500 amerických dolárov. Sú to základné ceny a preto sa pri výbere doplnkovej výbavy cena vozidiel ešte významnejšie navýši.
Pre porovnanie, elektromobil Tesla Model S sa predáva za ceny 65 000 amerických dolárov za verziu 75D, ďalej 83 000 USD za verziu 83 000 USD a najvyšší variant P100D stojí minimálne 122 000 amerických dolárov. Ceny nového Porsche s potenciálom konkurovať Tesle teda potešia fanúšikov americkej automobilky, pretože tá ich s rukopisom Elona Muska stále ponúkne lacnejšie elektromobily.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.