Škoda Kodiaq RS jazdí na naftu, má ohromné disky kolies a vysoký výkon.

FOTOGALÉRIA
Vydané  Text: 
Prvé športové SUV od značky Škoda – Kodiaq RS – poháňa dvojlitrový naftový štvorvalec s dvomi turbami 2,0 BiTDI s maximálnym výkonom 176 kW (240 k), stojí na 20-palcových diskoch kolies, rýchlosť 100 km/h dosiahne už za 7 sekúnd a rýchlostný strop predstavuje 220 km/h. Maximálny krútiaci moment dosahuje 500 Nm pri 1750 až 2500 otáčkách motora. SUV je vybavené adaptívnym podvozkom a funkciou Dynamic Sound Boost, vďaka ktorej sa jazda stane pôsobivejšou aj po akustickej stránke. Novinka prichádza s početnými estetickými úpravami, ktorými sa na prvý pohľad odlišuje od konvenčného Kodiaqu. Kodiaq RS ponúkne až 7 miest na sedenie a stalo sa vôbec najrýchlejším sedemmiestnym automobilom na okruhu Nürburgring s časom 9: 29.84.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.