Toyota investuje miliardu dolárov do rozvoja mobility v Ázii

### Spoločnosť Toyota investuje miliardu dolárov do firmy Grab Holdings zo Singapuru. Ide o najväčšieho ride-sharingového operátora v juhovýchodnej Ázii s hodnotou viac ako 10 miliárd dolárov. Príspevok spoločnosti Toyota k rozvoju firmy Grab Holdings je najväčšou investíciou výrobcu automobilov do spoločnosti poskytujúcej služby mobility. Je súčasťou stratégie Akia Toyodu na transformáciu spoločnosti od tradičného výrobcu automobilov… Prečítať celé
Vydané  Text: 
### Spoločnosť Toyota investuje miliardu dolárov do firmy Grab Holdings zo Singapuru. Ide o najväčšieho ride-sharingového operátora v juhovýchodnej Ázii s hodnotou viac ako 10 miliárd dolárov. Príspevok spoločnosti Toyota k rozvoju firmy Grab Holdings je najväčšou investíciou výrobcu automobilov do spoločnosti poskytujúcej služby mobility. Je súčasťou stratégie Akia Toyodu na transformáciu spoločnosti od tradičného výrobcu automobilov na spoločnosť, ktorá poskytuje zákazníkom po celom svete služby modernej mobility založené na nových technológiách. S cieľom urýchliť procesy rozhodovania budú predstavitelia Toyoty poverení prácou v správnej rade spoločnosti Grab a posilnia jej riadiace zložky. „Je to dobré rozhodnutie, Toyota by v tejto oblasti nemala zaostávať,” vyjadril sa Tatsuo Yoshida, analytik spoločnosti Sawakami Asset Management Inc. Tokio. „Prichádza čas zdieľaných automobilov. Pre výrobcov je to možno smutná skutočnosť, ale zároveň skvelá príležitosť na rozvoj, ak ju správne pochopia.”
### Služby modernej mobility Grab je developerom mobilných platforiem pre dopravu, kuriérske služby, dodávateľov potravín a finančných služieb v 217 mestách juhovýchodnej Ázie. V marci tohto roku odkúpil od spoločnosti Uber Technologies jeho pobočky v regióne a v súčasnosti ovláda trh so zdieľanou dopravou. Od augusta 2017 spoločnosti Toyota a Grab spoločne rozvíjajú služby pre prepojenie automobilov v cloude a využívanie údajov zozbieraných telematickým systémom Toyota TransLog. Tento systém slúži na správu vozového parku vo firmách a v súčasnosti je inštalovaný v 100 automobiloch na prenájom značky Grab ako súčasť pilotného projektu. Takto zozbierané údaje sa spracúvajú prostredníctvom platformy Toyota Mobility Service Platform, ktorá slúži ako informatická infraštruktúra pre služby založené na spájanie vozidiel v sieti.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.