Farmári vyrazili na traktoroch naprieč Slovenskom, pozrite si trasu ich cesty do Bratislavy

Protestná jazda naprieč Slovenskom je snahou farmárov o rýchlejšie riešenie problémov, ktoré spísali v Košickej výzve.
Vydané  Text: 
Farmári dnes a zajtra obmedzia dopravu na celom Slovensku
### Práve dnes farmári vyrazili na traktoroch z Michaloviec do Bratislavy, kde plánujú upozorniť na svoje dlhé roky neriešené problémy. V priebehu cesty sa k nim na ďalších strojoch pridajú ďalší protestujúci, pričom do Bratislavy plánujú doraziť v utorok (19.6.2018) približne o 19:00 hodine. V stredu 20.6.2018 navštívia parlament a ďalšie hlavné body v meste. „Uplynulo 100 dní od prevalenia kauzy, takže pociťujeme, že sa zatiaľ nič podstatné neudialo, nejaké zmeny v pôdohospodárstve, takže ideme do Bratislavy na dialóg,“ uviedol pre TASR **Patrik Magdoško** zastupujúci Iniciatívu poľnohospodárov, ktorá zastrešuje malých a stredných farmárov z celého Slovenska. Do aktuálnej akcie sa zapojí 200 až 250 strojov, pričom tej minulej sa ich zúčastnilo 550. Aktuálna akcia farmárov a poľnohospodárov je vyvrcholením ich dlhodobého boja s nepriaznivými okolnosťami a zlou vymožiteľnosťou práva na Slovensku. Upozorňujú na dôležitosť malých a stredných farmárov, žiadajú prešetrenie prípadov utláčaných a napádaných farmírov a tiež „vytvorenie korektných a transparentných pravidiel prideľovania pôdy“. Za jeden z kľúčových bodov Košickej výzvy je, aby Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) vyplácala dotáciu len subjektu, ktorý má k pôde právny vzťah, teda ju vlastnili alebo si ju preukázateľne prenajímali. Farmári tvrdia, že ľudia ich apel príjímajú skôr pozitívne aj napriek tomu, že dnes a v utorok spôsobia mnohým vodičom menšie či väčšie zdržania. ## Trasa farmárov Z Michaloviec smerujú na Košice, Rimavskú Sobotu, Lučenec, v Detve prespia. „Na druhý deň sa k nám pripájajú Zvolen, Krupina, Banská Bystrica, v Zlatých Moravciach sa pripájajú chlapci z Levíc a ideme na Nitru, kde sa k nám pripoja zo Šiah a Galanty a smerujeme na Bratislavu,“ priblížil pre TASR plánovanú trasu Magdoško. **PONDELOK**: Michalovce, Košice, Rimavská Sobota, Detva
**UTOROK**: Zvolen, Krupina, Banská Bystrica, Zlaté Moravce, Nitra, Bratislava
Farmári dnes a zajtra obmedzia dopravu na celom Slovensku








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.