Nová Fabia Combi sa vám nemusí nutne páčiť: má zvláštne črty, ale krásny interiér

Fabia bola a vždy bude etalón svojej kategórie. Vo verzii kombi prevzala črty od hatchbacku, avšak nemyslíme si, že jej zmeny úplne prospeli.
Vydané  Text: 
Škoda Fabia po modernizácii dala zbohom naftovým motorom a stavila výhradne na benzínové, ktoré nachádzame v koncernovej ponuke Volkswagenu. Nie je na tom nič zlé, automobilky sa pomaly odkláňajú od nafty a zdá sa, že v takto malých automobiloch, akým je aj Fabia Combi, už nemá svoje opodstatnenie. Veď moderné benzíny vedia zaberať už od 1700 otáčok a jazdiť s veľmi príjemnou spotrebou paliva.
V ponuke predajcov sa okrem silnejších trojvalcových motorov s objemom 1 liter objavia aj tradičné atmosférické motory MPI, ktoré ponúknu maximálne výkony 44 kW (60 koní) a 55 kW (75 koní). Motory TSI (litrové trojvalce) ponúknu 70 kW (95 koní) a 81 kW (110 koní), budú vybavené filtrom pevných častíc a na silnejší variant je možné nakombinovať aj automatickú dvojspojkovú prevodovku DSG. Pozrite si oficiálne fotografie novej Škody Fabia Combi, vrátane záberov batožinového priestoru, ktorý však inováciami neprešiel.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.