Aj v Európe si čoskoro kúpime BMW s nápisom „Made in China“

Kúpili by ste si BMW vyrobené v Číne?
Vydané  Text: 

Najprv Volvo, teraz BMW. Číňania už dlhšie túžili ovládnuť európsky trh, no vlastnými značkami sa im to nepodarilo. Celkom šikovne to vyriešili v Geely. Chlapci sa rozhodli zachrániť Volvo, naliali do neho peniaze a raz za čas doletí do Göteborgu akýsi pán Woo s fotoaparátom a zápisníčkom, ktorého jedinou úlohou je učiť sa, získať to potrebné „know how“. Až po predstavení ich novej značky sme prišli na to, o čo im celú dobu išlo. S Lynk & Co a technikou Volva chcú o niekoľko rokov dobiť Európu. V súčasnosti už dokonca začali presúvať výrobu Volva S90 do ich krajiny a predpokladáme, že časom budú nasledovať aj iné modely.


Ďalšou automobilkou, ktorá presunie výrobu určitých modelov do Číny môže byť, na naše veľké prekvapenie, BMW. A keďže tamojší politici nemajú namiesto mozgu len kilo vosku, podmienkou je spolupráca s nejakou miestnou automobilkou – v tomto prípade Brilliance. V rámci spoločného podniku tam vlani vyrobili cez 300 000 áut. Okrem modelov, ktoré poznáme aj z Európy, tam ponúka aj rad 1 s predným pohonom alebo X1 s predĺženým rázvorom. Aj keď ešte export z Číny do EÚ a USA nebol oficiálne potvrdený, automobilka to v súčasnosti rieši a je veľká pravdepodobnosť, že sa čoskoro budeme môcť povoziť aj na BMW s nápisom: „Made in China.“




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.