Driving Challenge: Pozor na klobúky

Zvládnuť auto v kritickej situácii nie je vôbec hračka. Presvedčili sa o tom azda všetci účastníci druhého ročníka podujatia Driving Challenge v Pachfurthe.
Vydané  Text: 
„Nejako to kĺže a to auto ma vôbec neposlúcha!“ Asi najčastejšia myšlienka, ktorá kolovala v hlavách účastníkov tejto akcie. Nuž, klzký povrch je zradný, a keď sa k tomu pridá zákerný počítač, šmyk je na svete. Nejeden vodič si išiel ruky vykrútiť a aj tak skončil nakoniec mimo trate. Nečakané výlety boli plne v réžii asi najťažšie zvládnuteľného modulu odtrhovej plošiny, ktorý si s automobilmi značiek Jeep, Dodge, Chrysler a Mercedes-Benz, alebo lepšie povedané s ich vodičmi, robil, čo chcel.
Rovnaká situácia sa zopakovala viackrát. Pomalý rozjazd na klzkom povrchu, prejazd cez plošinu, ktorá odtrhla zadnú nápravu do náhodnej strany a poďme ľudkovia, dostaňte sa do normálu. O niečo menej problémov spôsobovali počítačom riadené vodné steny. Po nabratí rýchlosti (opäť na klzkom povrchu) bolo potrebné vyhnúť sa im v čo najbezpečnejšej vzdialenosti. Tento modul po niekoľkých pokusoch zvládli všetci, možno už aj trochu spotení účastníci. Úplne iný druh adrenalínu ponúkal offroadový areál, ktorý je súčasťou tréningového polygónu. Simulovaný vodopád nevyzeral vôbec prívetivo a extrémne stúpania tiež. Našťastie, aj tu bol prítomný profesionálny dozor, ktorý mal všetko pod kontrolou. Demonštráciou schopností terénnych vozidiel sa nejeden absolvent podujatia presvedčil, že aj zle vyzerajúce situácie sa dajú s chladnou hlavou zvládnuť. Driving Camp Pachfurth je ideálnym miestom na zlepšovanie vodičských zručností. Počas druhého ročníka Driving Challenge si nástrahy testovacieho polygónu vyskúšalo viacero manažérov popredných slovenských firiem. Organizátor podujatia, agentúra Insentiv, pripravil pre hostí bohatý celodenný program, v ktorom nechýbala ani súťaž o najzručnejšieho vodiča. „Teší nás, že aj na druhom ročníku Driving Challenge sme privítali vyše 100 účastníkov. Verím, že tento netradičný spôsob stretnutia zaujímavých ľudí a špičkovej automobilovej techniky bude našimi zákazníkmi vyhľadávaný aj naďalej,“ komentoval podujatie Daniel Gerber, riaditeľ agentúry Insentiv. Text: Peter Michalec Foto: autor








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.