Fotogaléria:Toyota a BMW prehlbujú spoluprácu

Česká automobilka by mala predstaviť v roku 2020 plne elektrické auto, s najväčšou pravdepodobnosťou SUV. Na blížiacom sa šanghajskom autosalóne sa predstaví štúdia.


Štúdia s označením Vision E ukazuje päťdverové kupé **s celkovou dĺžkou 4 645 milimetrov, na šírku meria 1 917 milimetrov a s celkovou výškou 1 550 milimetrov**. Rázvor osí kolies je 2 850 milimetrov, celkový dizajn charakterizujú krátke previsy a najmä zvažujúca sa strecha v štýle kupé.

O pohon sa budú starať elektromotory, **systémový výkon bude predstavovať 225 kW/306 koní. Maximálna rýchlosť bude tiež pôsobivá 180 km/h**, každá náprava bude mať vlastný elektromotor. Pohon 4×4 bude riadený elektronicky, mechanické spojenie prednej a zadnej nápravy nebude existovať. Kapacitu batérií odhadujeme **na 85 až 100 kWh s ohľadom na deklarovaný dojazd na úrovni 500 kilometrov**. Elektromobil je postavený na modulárnej elektrickej platforme MEB, ktorú budú využívať všetky koncernové elektromobily.

Okrem elektrického pohonu **bude Vision E ponúkať aj technológiu autonómnej jazdy**. Zoznam úkonov, ktoré vykoná sám bude skutočne bohatý. Jazda na diaľnici, jazda v dopravnej zápche, zmena jazdného pruhu, predbiehací aj vyhýbací manéver a sám si bude vedieť vyhľadať parkovacie miesto, zaparkovať a vyparkovať. To všetko mu umožnia snímače s rôznym dosahom, kamery a samozrejme aj inteligentná riadiaca elektronika. Spomínaný model sa predstaví v roku 2020, predchádzať mu však bude predstavenie modelu Superb Plug-in hybrid.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.