Fotogaléria:Dizajnéri, vyhrajte so Chevroletom!

Facelift siedmej generácie zmenil predovšetkým techniku.


Volkswagen oficiálne odhalil podobu nového Golfu. Nebyť oficiálneho vyhlásenia a ceremónie, nikto by si nástup modernizovanej verzie do predaja ani nevšimol. Zmeny exteriéru sú minimálne, svetlomety dostali upravenú grafiku a nárazník nový tvar.

Nezmenila sa ani základná štruktúra palubnej dosky. Golf dostal nový multimediálny systém, ktorý pracuje výhradne prostredníctvom dotykových tlačidiel a nechýba ani možnosť ovládania gestami. Z vyšších tried tiež preberá virtuálny kokpit, ktorý poznáme z VW Passat. Novinkou je systém CarNet, poskytujúci vysokorýchlostný internet a prenos dát z vozidla do servisu.

Nové asistenčné systémy pomôžu pri cúvaní s prívesom alebo s jazdou v zápche, kedy je možné prejsť do autonómneho režimu, ktorý sa postará o vedenie vozidla až do rýchlosti 60 km/h.

Mnohých poteší nový agregát neobvyklého objemu. Preplňovaný motor 1,5 TSI ponúkne 110 kW (150 koní), prípadne 96 kW (130 koní) vo verzii BlueMotion. Obe verzie sľubujú spotrebu pod 5 litrov na sto kilometrov. Konštruktérom sa podarilo znížiť spotrebu aj vďaka zaujímavej novinke. Po novom sa po uvoľnení akcelerátora nevypnú len niektoré valce, ale celý motor! O energiu pre brzdy alebo riadenie sa postará prepracovaný batériový systém. Je však otázne, či tento systém neovplyvní životnosť motora a jeho komponentov, ktorých výmena môže vyjsť drahšie ako výsledná úspora paliva. Športový model GTI posilní o 7 kW na 169 kW (245 koní).

Modernizovaný Golf sa začne predávať na jar vo všetkých variantoch.

Pokračujte na ďalší príspevok »