Fotogaléria:Divoch so štyrmi valcami

Februárové vydanie magazínu auto motor a šport odhaľuje, ktorý diesel je naozaj čistý a k tomu množstvo ďalšieho zaujímavého čítania.


Známe mená ani v budúcnosti nekončia, v novej generácii príde **Audi A1, Ford Ka, VW Polo aj Nissan Micra. Aké budú?** **Fiat Tipo** sme už aj vyskúšali, či si ctí hodnoty svojho predchodcu.

Do nemeckého duelu sa pridal Angličan. Ovládne malé SUV **Mercedes-Benz GLA, BMW X1 alebo Range Rover Evoque**? **Kia Optima** je naoko rovnaká, zmenila sa však vnútorne. Ázijská invázia pokračuje **Mazdou CX-3**, ktorá si chce podrobiť mesto. Na podobnú notu hrá aj **DS4 Crossback**, je však francúzska avantgarda schopná konkurovať? Okrem nich sme testovali **Seat Alhambra, Mercedes-Benz GLC, Opel Corsa OPC, Mitsubishi L200 a mnoho ďalších**.

**Extra téma** s príchuťou kávy vzpruží na fascinujúcu reportáž o **šialených pretekároch na soľnom jazere.** Novinári si vraj testované autá nevážia, v akom stave je **Audi Q7 po viac ako 23 tisícoch kilometroch** v ich rukách? Ešte väčšiu nádielku u nás odslúžila **Kia Optima, ukázala schopnosť byť manažérskym autom**?

Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.