Fotogaléria:Jazda: Škoda Fabia S2000

Tohtoročná smršť noviniek od Renaultu pokračuje najdôležitejším modelom Mégane. Vsádza na atletické tvary a nový dizajnový jazyk, ktorý už nesie sedan Talisman.


Renault sa chystá na frankfurtskom autosalóne predstaviť hneď dve zásadné novinky naraz. Sedan Talisman odhalil už skraja prázdnin a spoločnosť mu bude na výstavnej expozícii robiť aj odvodené kombi. K tomu sa pridáva ďalší model, hatchback Mégane štvrtej generácie.

Meno Mégane sa na sériovom modeli objavilo prvýkrát už pred 20 rokmi. Odvtedy vzniklo v troch generáciách 6,5 milióna exemplárov. Najnovšie prevedenie je z nich všetkých najdynamickejšie strihané a výrazne inšpirované väčším modelom Talisman, s ktorým zdieľa modulárnu platformu CMF.

Konkrétne technické detaily zatiaľ Renault neuvádza, zverejnil len informáciu, že novinka bude mať o 47 mm širší rozchod predných kolies, o 28 mm dlhší rázvor a bude o 25 mm nižšia. Súbežne s bežnou verziou sa predstaví aj športovejšie poňatá verzia Mégane GT s upravenou karosériou, 18-palcovými kolesami a logom Renault Sport.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.