Hustý offroad od Peugeotu pôjde na Dakar

Po Pikes Peak si chce Peugeot podrobiť aj Dakar. Za volant usadnú ostrieľaní jazdci, francúzska automobilka musí na jednom z najťažších motoristických podujatí sveta ukázať okrem výkonu aj spoľahlivosť.
Vydané  Text: 
Dakarský trojdverový špeciál od Peugeotu nesie názov 2008 DKR, s mestským crossoverom má spoločný iba tvar predných svetlometov a masky chladiča. Po technickej stránke ide samozrejme o úplne iný stroj, s civilnou verziu má podobu v tom, že má poháňanú iba jednu nápravu. Nie však prednú, ale zadnú, pri ktorej je aj v strede umiestnený motor. Absencia pohonu všetkých kolies dala inžinierom viac voľnosti pri práci na podvozku vďaka menej obmedzeným pravidlám. Kolesá sú umiestnené takmer v rohoch karosérie, pneumatiky Michelin majú rozmer 37 palcov, teda takmer jeden meter. Za volant špeciálu usadnú skúsení jazdci, Carlos Sainz vyhral Dakar na Volkswagene, Cyril Despres si odniesol zlatú trofej v kategórii motocyklov päť krát. Na počínanie Peugeotu v náročných pretekoch si musíme počkať do januára 2015, kedy Dakar odštartuje.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.