Fotogaléria:Elektrická iskra Chevrolet Spark

Značka Lucid Motors chce konkurovať Tesle. Jej prvý elektromobil už absolvoval vysokorýchlostný test stability pri rýchlosti 350 km/h.


Nová automobilka Lucid chce konkurovať Tesle, ktorej prebrala aj niekoľko kľúčových zamestnancov. Tí momentálne pracujú na vývoji ich prvého sériového modelu Lucid Air. Pôjde o čistý elektromobil so športovými parametrami.

Na videu máte možnosť vidieť test stability vo vysokej rýchlosti. Podobné skúšky možno prirovnať k prvému vzletu nového lietadla. Nikto nevie, čo sa pri takej rýchlosti môže prihodiť a následky sú častokrát aj tragické.

Sériový automobil bude obmedzený na rýchlosť 350 km/h, ktorú dosiahne aj vďaka dvom elektromotorom s celkovým výkonom až 1000 kW. V základe bude vozidlo obsahovať 100 kWh a za príplatok 130 kWh batériu. Dojazd na jedno nabitie by tak mohol presiahnuť 600 km.

![7k03MH7ztUs](http://img.youtube.com/vi/7k03MH7ztUs/0.jpg)

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.