Fotogaléria:Schumacher a Rosberg v montérkach!

Talianska firma Zagato premenila obyčajný Vanquish na majstrovské dielo.


Už niekoľko minút uvažujem nad tým, ako opísať dizajn nového Zagata. Nemyslím si však, že moja slovná zásoba obsahuje slovíčko, ktoré by toto auto dokázalo presne vystihnúť. Pri prvom pohľade som sa zmohol len na zopár citosloviec a jemný povzdych plný blaha.

Na tomto aute je veľmi ťažké nájsť niečo nezaujímavé. Všimnite si napríklad dvojitý hrb na streche, dravý nárazník a zadné svetlomety, ktoré pripomínajú závodný špeciál Vulcan.

Interiér je podobne vyšperkovaný. Základ z bežného Vanquisha síce ostal, no všimnúť si môžeme hlavne hodnotnejšie materiály. Obloženie dverí kombinuje Alcantaru s karbónom a červeno-čierne sedadlá nesú logo talianskej karosárskej spoločnosti Zagato.

Pôvodný Vanquish nájdeme aj pod kapotou, čo nie je vôbec zlé. Obzvlášť pokiaľ sa jedná o dvanásťvalec s objemom 5,9 l. Jeho výkon bol zvýšený z pôvodných 421 kW (573 koní) na rovných 600 koní.

Posledný spoločný produkt týchto spoločností debutoval pred piatimi rokmi. Jednalo sa o prepracovaný Aston Martin Vantage a vzniklo iba 101 exemplárov.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.