Fotogaléria:Suzuki Swift sa vie samé dobíjať

Svoju svetovú premiéru si modernizovaný Nissan GT-R zažil už koncom marca na autosalóne v New Yorku. Európe sa však predstavuje až teraz.


GT-R nikdy nebolo ani tak o kráse, ako o funkčnosti a technickej vyspelosti. V podobnom duchu sa nesie aj jeho facelift. Exteriér si zachoval charakteristické črty. Nový je predný nárazník, ktorý privádza viac vzduchu k chladiču a prepracovaná kapota uľahčuje obtekanie vzduchu, čo ma pozitívny vplyv na aerodynamiku.

Výrazné zmeny nájdeme v interiéri, kde si svoje miesto našla nová palubná doska. Zlepšila sa ergonómia a vďaka 8-palcovému displeju sa zbavili až šestnástich tlačidiel na stredovej konzole. Pod volantom pribudli nové pádla prevodovky, ktoré môžete ovládať aj počas zatáčania.

Zaujímavejšou zmenou, ako sú tlačidlá na stredovej konzole, je určite motor. Dvomi turbami dopovaný benzínový šesťvalec s objemom 3,8 litra poskytuje o 15 kW vyšší výkon (419 kW/570 k). Ten dosiahli vďaka úprave prepĺňania a zapaľovania. Motor spolupracuje so 6-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou s novým softvérom. Ten napomáha jemnejšie preraďovať. Predaj je plánovaný na leto s cenou od 99 000 eur.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.