Fotogaléria:Technika: Ako zvíťaziť nad tmou

ŠKODA AUTO Slovensko je novým partnerom prestížneho programu Teach for Slovakia, ktorý pomáha zlepšovať situáciu v školstve na Slovensku.


Projekt je súčasťou celosvetového programu Teach For All, ktorý pôsobí v 35-tich krajinách na viac ako 1 000 školách a dal šancu na lepší život už tisícom detí. Program celosvetovo aj lokálne podporujú lídri biznisu, ku ktorým sa teraz pripojila aj ŠKODA. Mobilitu v menej rozvinutých regiónoch Slovenska pomáhajú riešiť učiteľom z programu Teach for Slovakia dva automobily ŠKODA Fabia.

Slovenské školstvo vykazuje nízke hodnoty kvality vzdelávacieho systému. Celoštátne naši žiaci dosahujú v medzinárodných meraniach ich základných zručností alarmujúce výsledky, keď sa radíme až na 30. miesto z 33. krajín OECD (štúdia PISA, 2012). Bariérou je aj vysoká nerovnosť v prístupe ku kvalitnému vzdelaniu. Slovensko je na poslednej priečke v rebríčku 70. krajín, ktorý meria vplyv sociálno-ekonomického zázemia na výsledky žiakov v škole (štúdia PISA, 2012).

_„Misiou Teach for Slovakia je podporiť špičkových absolventov, aby sa stali efektívnymi a inšpiratívnymi lídrami, ktorí pomôžu naplniť našu víziu – aby raz všetky naše deti mali vzdelanie, ktoré im dá šancu v živote uspieť. Na Slovensku sme program naštartovali v roku 2014 s osobnou podporou ministra školstva a pod záštitou prezidenta republiky Andreja Kisku. V súčasnosti pôsobíme na školách v Plaveckom Štvrtku, Dobšinej, Poprade, Huncovciach, Stráňach pod Tatrami, Nálepkove a Levoči. Program plánujeme v ďalšom roku rozšíriť do všetkých častí Slovenska,“_ hovorí Stanislav Boledovič, zakladateľ a CEO Teach for Slovakia.

Program vyhľadáva najlepších absolventov univerzít na základe prísneho výberového sita. Na Slovensku bolo vybraných z 220 prihlásených 15 absolventov. Po absolvovaní intenzívneho vstupného tréningu strávia dva roky ako učitelia na základnej škole na plný úväzok. Vďaka ich intenzívnej a neľahkej práci s deťmi a komunitami školy si ďalej rozvíjajú svoje líderské schopnosti, ktoré priamo využívajú na rozvoj svojich žiakov po akademickej a osobnostnej stránke. Sú intenzívne podporovaní rôznymi kurzami, koučmi a mentormi, aby dosiahli čo najlepšie výsledky. Absolvovanie programu je vďaka prísnym kritériám výberu, bohatému vzdelávaciemu konceptu a podpore významných slovenských lídrov výnimočným štartom akejkoľvek kariéry.

Program sa po svojom štarte v roku 2014 stretáva s rôznymi bariérami, ktoré musí operatívne riešiť. Jednou z nich je aj kvalita dopravy v menej rozvinutých regiónoch Slovenska. Teda práve tam, kam smeruje podpora Teach for Slovakia. _„Naši učitelia strávili niekoľko hodín denne cestovaním za žiakmi, čo výrazne znižovalo efektívnosť ich práce. Pomocnú ruku nám podala spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko a tento pre nás neriešiteľný problém vyriešila. Aktuálne jadzia učitelia na dvoch krásnych autách ŠKODA Fabia a môžu tak viac času tráviť v napĺňaní svojho poslania. Chcel by som sa veľmi pekne poďakovať za podporu a ochotu. Verím, že najobľúbenejšia automobilová značka na Slovensku bude dobrým príkladom aj pre ďalšie spoločnosti. Tak by sa mala správať spoločensky zodpovedná firma,“_ dodáva Stanislav Boledovič.

_„ŠKODA ako tradičná domáca značka, ktorá pôsobí v každom regióne Slovenska, si uvedomuje svoju spoločenskú zodpovednosť, a preto pomoc znevýhodneným skupinám vníma veľmi prirodzene. Dlhodobo pomáhame odstraňovať bariéry hendikepovaným motoristom a teraz s rovnakým nadšením podporujeme aj program Teach for Slovakia. Som presvedčený, že má veľký význam pre budúcnosť Slovenska. Vzdelaní mladí ľudia sú budúcnosťou tejto krajiny a nás teší, že sme k tomu mohli prispieť. Verím, že nové Fabie budú učiteľom výborne slúžiť. Držím Teach for Slovakia palce, budeme sa tešiť z ich úspechov a samozrejme želám veľa šťastných kilometrov,“_ uviedol pri slávnostnom odovzdaní dvoch automobilov ŠKODA Fabia konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko Ing. Karel Sklenář.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.