Fotogaléria:Chevrolet Captiva Sport

Automobilka Nissan postavila prototyp špeciálneho modelu Juke Nismo RS s pásmi pre lepšiu priechodnosť snehom.


Nissan Juke patrí medzi najobľúbenejšie kompaktné crossovery v Európe. Je dobre vybavený pre každodenné cesty za prácou či za zábavou, ale niečo mu chýba … Pásy! Značka Nissan preto pripravila prototyp odvodený zo sériového špičkového prevedenia Nissan Juke Nismo RS. Na pohonnej jednotke sa toho veľa nezmenilo. Pod prednou kapotou tak tróni zážihový štvorvalec 1.6 DIG-T s výkonom 160 kW (218 koní), krútiaci moment je v prípade prototypu na snímkach prenášaný na kolesá oboch náprav cez samočinnú bezstupňovú prevodovku Xtronic.

Výsostným prvkom tohto prototypu sú ale snežné pásy, ktoré na oboch nápravách nahrádzajú kolesá. Kvôli zástavbe Dominator Track System bolo treba mierne modifikovať tvarovanie prahov, podbehov a nárazníkov, zmenilo sa údajne tiež nastavenie elektronických asistenčných systémov podvozka. Prototyp na snímkach Nissan vyrobil ako sprievodné vozidlo pre pripravované testovacie jazdy vo Fínsku. So sériovou výrobou v Nissane nepočítajú, ale napríklad firma American Track Truck diely dodá vážnemu záujemcovi iste ochotne…

![3UNrslhATvA](http://img.youtube.com/vi/3UNrslhATvA/0.jpg)

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.