Fotogaléria:Ford Mondeo: S novým prístupom

Decembrové vydanie magazínu auto motor a šport už nájdete v stánkoch a na pultoch. Vnútri sú aj tieto témy:


Na prvých jazdách sme skúšali **Volkswagen Passat**, ktorý ani v novej generácii nechce pustiť žezlo vládcu strednej triedy a zaujímavou voľbou je aj **Passat ako ojazdené auto**. **Opel Corsa** sa musí pripraviť na tvrdý boj, **Seat Leon X-Perience** nám predviedol, že sa naučil viac ako Octavia Scout. Za volantom sme už odskúšali aj **Fabiu**, ktorá má opäť nábeh stať sa bestsellerom. Ako sa však ukázalo, silnú konkurenciu jej bude robiť premyslená **Mazda 2**.

**V prvom teste Renaultu Twingo** sme zistili, že najlacnejšia zadnokolka rada tancuje v uličkách, ale zadkom nevrtí. **BMW 218d Active Tourer a Volkswagen Golf Sportsvan** sme proti sebe postavili v súboji milimetrov a kubických decimetrov, ktorý Nemec je lepší?

V prílohe Extra sa pozrieme na **hodinky pre automobilových fajnšmekrov**, **Sergio Marchionne v rozhovore** prezradil svoje názory na budúcnosť Fiatu, Alfy Romeo aj Ferrari. Luxusný Mercedes-Benz triedy V láka na ďaleké cesty, my sme sa s ním vybrali do Regensburgu. A nezabudli sme ani na Slovenské cesty, do nášho raja sme sa vydali **na pekelnom Audi RS4**.

**Kia Carens v [dlhodobom teste](http://www.autoviny.sk/testy/7933-dlhodoby-test-kia-carens)** navštívila servis, jej nároky sú primerané. Ako sa najlepšie dostať k cieľu? **Porovnali sme prenosné navigácie, telefóny s navigáciou a zabudované navigácie**. V **teste žiaroviek** sme zisťovali, ktoré spravia v tme najlepšiu službu. Medzi čističmi interiérov sme hľadali produkty, ktoré si najlepšie poradia s nečistotami v kabíne.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.