Peugeot úspešný aj napriek kríze

Napriek tomu, že automobilky majú za sebou väčšinou náročný rok, nie všetci majú dôvod na plač. Napríklad francúzsky Peugeot má veľa dôvodov na radosť.
Vydané  Text: 
Pohľad na štatistiky celosvetového predaja výrobcu s inovovaným levom v znaku sršia optimizmom. Za minulý rok sa im podľa počtu vozidiel prihlásených do evidencie podarilo predať 1 842 000 jednotiek. Takéto číslo znamená, že Peugeot získal v Európe trhový podiel 10,7%, čo je najlepší výsledok zo všetkých francúzskych výrobcov. Zároveň treba dodať, že Peugeot sa dostal aj do prvej desiatky svetových výrobcov. Z pohľadu modelov sa veľmi dobre predával 206+ (102 000 registrácií), vzhľadom na karosériu predstavuje úspech aj 308 CC (16 500 registrácií). Prvotné očakávania s 59 000 zaregistrovanými kusmi preskočil aj modelový rad 3008. Výrobca kladie veľký dôraz na ekológiu a environmentálnu zodpovednosť pochopili aj zákazníci. Celých 50% zaregistrovaných vozidiel predstavovali autá, ktoré vypúšťajú menej ako 140g CO2/km. Do nového roku sa Peugeot pozerá s výrazným optimizmom. Očakáva vzostup predaja modelov 5008, 3008, 308 CC a 206+, ktoré sa dostali do predaja v roku 2009. Zároveň vkladá nádeje do dvoch zaujímavých projektov. V roku 2010 sa do predaja dostane prvé plne elektrické vozidlo predstavené v Európe Peugeot iOn, priaznivcov exkluzivity a adrenalínu za volantom poteší Peugeot RC-Z, dvojmiestne športové vozidlo vyrábané v malýc sériách.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.