Fotogaléria:Žilinská Kia oslavuje rekord

Neuveriteľne dlhý striptíz odhaľovanie nového modelu sa skončil presne týždeň pred ženevským autosalónom. Privítajte Alpine A110.


Francúzsky rival modelu Porsche 718 Cayman z Dieppe sa konečne odhalil na oficiálnych fotografiách, hoci je jasné, že sériový model sa príliš nelíši od štúdie Alpine Vision Concept. Napokon, už pri jeho predstavení hovorili jeho tvorcovia o tom, že je to na 80 percent sériová podoba. Aj čo sa techniky týka, vieme, že karoséria bude z väčšej časti hliníková, vďaka čomu bude celková hmotnosť auta nižšia ako 1 100 kilogramov. Ak k tomu prirátame maximálny výkon turbomotora na úrovni 250 koní, zrýchlenei z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy je reálne dosiahnuteľné.

My sa tešíme, že model, ktorý je spomienkou na legendárny model Alpine A110 z roku 1961 prináša nielen retro prvky, ale záropveň ostáva verný filozofii modelu, ktorá kombinovala kompaktné rozmery s ľahkou váhou a agilitou. A aby sme boli presní konkurenta získava nielen Porsche 718, ale aj brutálne krásna Alfa Romeo 4C. A to znamená, že stále máme v ponuke dostatočne veľa krásnych áut.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.