Fotogaléria:Slovakia Ring zažil svoju najväčšiu sezónu

Problém s hasením mali aj špeciálne vyškolení hasiči.


Po novom už s explodujúcimi batériami nemajú problém len telefóny, ale aj elektromobily. Ide o náhodu, alebo konštrukčnú chybu lítium-iónových batérií? Odpoveď sa momentálne snažia získať vyšetrovatelia, ktorý sa zaoberajú nehodou elektromobilu Tesla Model S.

Mladá vodička stratila vo vysokej rýchlosti kontrolu nad elektromobilom a čelne narazila do stromu. Po náraze došlo k vznieteniu niektorých batériových článkov, ktoré rozpútali reťazovú reakciu. Samotné auto zhorelo do tla a dvom pasažierom sa bohužiaľ nepodarilo z vraku uniknúť.

Na miesto nehody dorazili aj hasiči so špeciálnym výcvikom na hasenie elektromobilov, no ani tí si s požiarom nevedeli dať rady. Očití svedkovia prirovnávajú požiar akumulátorov k zábavnej pyrotechnike.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Podobná nehoda sa stala začiatkom septembra v Holandsku, pri ktorej taktiež došlo k vznieteniu batériových článkov. Auto však nezhorelo do tla a príčinou smrti bola vysoká rýchlosť. Iné smrteľné nehody elektromobilov značky Tesla sa spájajú hlavne s funkciou autonómneho riadenia. Automobilka však varuje, že systém je len v testovacej verzii a neodporúča sa naň stopercentne spoliehať.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.