Fotogaléria:Ford zatvára továreň

Podarí sa malej firme vzkriesiť značku DeLorean? Začať chce už na budúci rok.


DMC-12 sa pripravuje na návrat do budúcnosti, tentokrát však nepôjde o filmový trik. Relatívne malá firma, ktorá sa doteraz zaoberala výrobou dielov pre tieto autá, chce postaviť repliku pôvodného DeLoreanu pre 21. storočie.

Novinka by mala čo najvernejšie pripomínať pôvodný model. Nenarážame pritom na extrémnu nespoľahlivosť a rozpadávanie sa počas jazdy, ale na vzhľad. Pri pohľade na nástupcu by malo byť okamžite každému jasné, že sa jedná o DeLorean. Nemali by chýbať krídlové dvere ani karoséria z nerezovej ocele. Samozrejme, novinka sa nebude predávať s pôvodným FM/AM rádiom a otvorom na kazety. Interiér by mal byť vybavený technikou súčasnosti, kapacitor a fúzny reaktor stroja času však bude chýbať aj naďalej a nenájdeme ho ani na zozname príplatkovej výbavy. Aby auto nevážilo viac ako Antonov, bude podvozok vyrobený zo špeciálneho sklolaminátu a ultraľahkých materiálov.

Momentálne výrobca uvažuje nad motormi, ktorých výkon by mal dosahovať minimálne 300 koní. Keďže pôvodný motor pre nízky výkon, spotrebu a zastarané technické riešenia očakávať v aute nemôžeme, bude sa DMC-12 musieť spoľahnúť na motor externe dodávaný inou automobilkou.

Podľa posledných správ by sme mali „nový“ DeLorean vidieť už v priebehu budúceho roka. Diskontné ceny určite nečakajte. Výrobca si bude za nový model účtovať viac ako 80 000 dolárov.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.