Fotogaléria:Poznáme prvého majiteľa Chevroletu Volt!

Po niekoľkých rokoch TVR opäť predstavuje nové športové kupé, na ktorom sa pri vývoji podieľali aj ľudia z F1.


Zdalo sa, že značka TVR nadobro skončí. Ruský investor, ktorý automobilku vlastnil, ju nedokázal postaviť na vlastné. Vzniklo niekoľko pokusov, ktorých predaj nestačil dostatočne pokryť náklady a v roku 2013 sa Nikolay rozhodol predať projekt spoločnosti TVR Automotive Ltd. Novú spoločnosť vedie Les Edgar. Firma sa začala starať o výrobu náhradných dielov zákazníkom a majiteľom klasických modelov TVR.

V súčasnosti sa rysuje úplne nový model, na ktorom sa údajne pracuje už niekoľko rokov. So spoločnosťou TVR spolupracuje Cosworth a legendárny konštruktér Gordon Murray. To znie ako dobrý základ pre vývoj športového auta.

Odhalenie úplne nového auta by sa malo uskutočniť už v priebehu tohto mesiaca. Prvým záujemcom by mala spoločnosť vyhovieť až v druhej polovici roku 2017 po dokončení jazdných skúšok. Automobilka už údajne má prvých 400 záväzných objednávok a budúcim majiteľom dokonca umožnila osobnú obhliadku nového auta pred premiérou.

Ako prvé by sa malo predstaviť kupé s novým osemvalcovým motorom Cosworth s výkonom cez 294 kW (400 koní) a klasickou koncepciou – motor vpredu, náhon vzadu. Pri vývoji však počítali aj s kabrioletom, na ten si však budeme musieť ešte počkať. Základná cena nového TVR sa bude pohybovať na hranici 80 000 eur.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.