Kia bude prvýkrát na Goodwoode, predvedie jedinečný prototyp GT420

Štvordňové letné podujatie je označované za najväčšiu a najvýznamnejšiu oslavu automobilovej kultúry na svete.
Vydané  Text: 
* **Prvé účinkovanie značky Kia na podujatí Festival of Speed** * **Kia EV6 súčasťou úvodnej expozície „Electric Avenue“** * **Vystavený aj továrenský prototyp Stinger GT420**. Značka Kia sa prvýkrát zúčastnila na podujatí Festival of Speed pod záštitou spoločnosti Mastercard, kde predstavila svoj nový, netrpezlivo očakávaný elektromobil Kia EV6 ako aj úžasný model „Stinger GT420“, vyrobený v jedinom exemplári. Toto štvordňové letné podujatie, označované za najväčšiu a najvýznamnejšiu oslavu automobilovej kultúry na svete, sa konalo od štvrtka 8. júla do nedele 11. júla. Ponúklo vzrušujúcu prehliadku tých **najvzácnejších, najnovších a najexotickejších vozidiel, aké boli kedy vyrobené**. Pred britskou verejnosťou sa prvýkrát predstavila aj Kia EV6, a to v rámci expozície „**Electric Avenue – The Road to 2030**“ pod záštitou organizácie Sky Zero. Táto atraktívna expozícia mála za cieľ ukázať šírku ponuky elektromobilov, ktoré sa už dnes predávajú, alebo budú dostupné v blízkej budúcnosti. Výstava bola umiestnená v novej, vzrušujúcej lokalite uprostred diania na podujatí **Festival of Speed** medzi expozíciou „**Future Lab presented by bp**“ a sekciou „**First Glance Paddock**“, kde návštevníkov obklopili pestré vizuálne vnemy a futuristická zvuková kulisa. **EV6 je prvý model Kia postavený na globálnej modulárnej platforme pre elektromobily E-GMP**, poháňaný výlučne elektrickou energiou. Model EV6 so 77,4 kWh akumulátorovým modulom a 800-voltovým dobíjaním v štandardnej výbave sľubuje dojazd až 508 km a dobitie z 10 na 80 percent len za 18 minút*. Konštruktéri Kia, dokončujúci vývoj modelu EV6 GT, majú cieľ dosiahnuť zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy. Spolu s modelom EV6 sa na podujatí predstavil aj strhujúci prototyp „**Stinger GT420**“, ktorý bolo možné vidieť v prestížnej sekcii „**First Glance Paddock**“. Tento továrensky vyvinutý špeciál (**existuje len jediný kus**) má k dispozícii úžasný výkon 422 koní a krútiaci moment 560 Nm vďaka špičkovo vyladenému 3,3-litrovému zážihovému motoru V6 s dvojitým turbodúchadlom. Na pretekárskej trati ohromil pôsobivou agilnosťou, za ktorú vďačí špeciálnemu vyladeniu podvozka s upravenými dielmi, zníženiu hmotnosti a vylepšeným brzdám Brembo. Tohtoročné podujatie Festival of Speed môžete vyhľadávať pomocou špeciálneho hashtagu #FoS.

Pri neustálom vylepšovaní motorov je nevyhnutné inovovať aj palivá

Ako vo všetkých technologických odvetviach, aj v oblasti palív pre spaľovacie motory prebieha neustály vývoj. Špecialisti zo spoločnosti OMV v spolupráci s poprednými výrobcami áut, výskumnými centrami a univerzitami neustále pracujú na inováciách.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.