Sme v aute pred koronavírusom v bezpečí? Odpoveď nemusí byť jednoduchá!

COVID-19 je ochorenie spôsobené novým typom koronavírusu. Prvýkrát bolo identifikované v čínskom meste Wuhan v decembri 2019. V januári 2020 sa izolované prípady začali objavovať v niektorých členských štátoch EÚ. **Do konca februára 2020 došlo k výraznému zvýšeniu výskytu ochorenia COVID-19 v severnom Taliansku** a prípady infikovaných ľudí začala zaznamenávať aj väčšina ďalších členských štátov EÚ. Po… Prečítať celé
Vydané  Text: 
COVID-19 je ochorenie spôsobené novým typom koronavírusu. Prvýkrát bolo identifikované v čínskom meste Wuhan v decembri 2019. V januári 2020 sa izolované prípady začali objavovať v niektorých členských štátoch EÚ. **Do konca februára 2020 došlo k výraznému zvýšeniu výskytu ochorenia COVID-19 v severnom Taliansku** a prípady infikovaných ľudí začala zaznamenávať aj väčšina ďalších členských štátov EÚ. Po nedávnej identifikácii zdravotnej hrozby COVID-19 v prostredí Slovenskej republiky začali zverejňovať štátne aj súkromné organizácie rady týkajúce sa ochrany zdravia a prevencie. Najväčšie riziko hrozí pri priamom blízkom kontakte s infikovanou osobou, pričom **samotný prenos nákazy prebieha kvapôčkovou metódou.** Ľudia sa môžu nakaziť najmä od osôb, u ktorých bol koronavírus potvrdený a ochorenie sa prenáša malými kvapôčkami z nosa alebo úst, keď infikovaná osoba kašle alebo vydychuje. **(POKRAČOVANIE POD VIDEOM)**
AMŠ NA YOUTUBE

AKO CESTOVAŤ?

Napriek tomu, že mnohí Slováci sa rozhodli vybrať dovolenku a zostať doma, v prípade nutnosti využitia dopravného prostriedku pri presune zásadne neodporúčame využívanie mestskej hromadnej dopravy. **Vozidlá sú častokrát znečistené, alebo slabo udržiavané, pričom prítomnosť veľkého počtu osôb v uzavretom priestore napomáha k šíreniu nákazy.** Ideálnym riešením nie sú ani taxislužby, obzvlášť tie lacnejšie nevenujú výraznú pozornosť čistote vozidiel a samotný vodič, s ktorým ste v blízkom kontakte, môže byť nositeľom koronavírusu z iného zákazníka. Najmenej rizikový spôsob prepravy je prostredníctvom vlastného súkromného vozidla. Ani tam však nemusíte byť v absolútnom bezpečí. Dbajte na to, aby hlavné ovládacie časti ako napríklad volant, radiaca páka či kľučky dverí boli čisté. Tejto téme sme sa venovali nedávno v priloženom článku nižšie. Taktiež odporúčame vymeniť vzduchový filter a dezinfikovať ventiláciu dostupnými prípravkami. **Týmto spôsobom zvýšite vlastnú ochranu aj v súvislosťami s inými vírusmi, prachom či ďalšími nečistotami prenikajúcimi do kabíny auta.** Luxusnejšie vozidlá disponujú vlastnou čističkou vzduchu schopnou eliminovať väčšinu baktérií, takýto systém zaručuje najvyššiu bezpečnosť pred nástrahami ukrývajúcimi sa v okolitom vzduchu.

Prevencia pred koronavírusom: Ako si správne dezinfikovať auto?

Keď si uvedomíte, koľko času denne trávite v aute a ako často čistíte jeho interiér, zrazu sa z vášho štvorkolesového miláčika stáva reálna hrozba prenosu baktérií a vírusov.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »