„Pes za volantom“ zachránil majiteľa pred pokutou. Kuriózny prípad ukazuje, ako sa vyhnúť pokute za rýchlosť

Niekto má proste šťastie. Aj tak by sa dal zhrnúť prípad z Nemecka, kedy pes zachránil svojho majiteľa pred pokutou za rýchlosť.

Pes za volantom? Alebo len dobre načasovaná fotka?
Svojho majiteľa zachránil pred pokutou.
Vydané  Text: 

Z času na čas sa stáva, že vám na našom webe prinášame aj úsmevné články či kuriozity zo sveta automobilizmu. Stalo sa tak napríklad keď sme vás informovali o opitom vodičovi, ktorý dal kľúče od svojho auta spolusediacej husi alebo napríklad vtedy keď policajti zadržali vodiča, ktorý bez vodičského preukazu jazdil desiatky rokov. Teraz máme pre vás ďalší podobný prípad, tentokrát z nemeckých ciest. Tam sa totiž objavil pes za volantom…

Pes hrdina

Policajné zložky zamojšie predpisy kontrolujú pomerne striktne. Prekročenie rýchlosti sa teda v Nemecku naozaj nevypláca, teda pokiaľ nechcete platiť vysoké pokuty. Paradoxne vás ale pred pokutovaním môže zachrániť najlepší priateľ človeka – pes. Áno, čítate správne. V Nemecku totiž počas kontroly fotografií zozbieraných miestnym stacionárnym radarom došlo ku kurióznej situácii. Vodiča, ktorý prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 11 km/h totiž zachránil jeho pes.

Fotografia, ktorá obletela svet je zachytená v uhle, ktorý na prvý pohľad pasuje psa do role vodiča auta. Mohli by sme teda povedať, že pes za volantom prekročil rýchlosť. Skutočnosť je však samozrejme iná. Pes, sediaci na mieste spolujazdca v Renaulte Twingo totiž zachránil svojho majiteľa pred identifikovaním a následným zaslaním pokuty s dôkazom. Celý incident sa odohral na miestnej komunikácii v Rheinbachu neďaleko mesta Kolín.

Inzercia

Advertisement

Inzercia

 

Nejde o prvý podobný prípad

Polícia bola podľa magazínu Daily Mail prekvapená, nakoľko podobná fotografia z rýchlostného radaru je skôr raritou. Podľa všetkého došlo k pohnutiu psa v momente vyhotovenia fotografie. Ide teda o vtipnú momentku, ktorú by si majiteľ kľudne mohol vložiť do rodinného albumu. Paradoxom ale je, že sa nejedná o jedinú fotografiu svojho druhu z Nemecka. Pred pár rokmi sa na internete objavil záber zo stacionárneho radaru neďaleko mesta Viersen, kde previnilca na rovnakom aute, ako v prípade z mesta Rheinbach, avšak so starším dátumom výroby zachránil pred pokutou holub.


Inzercia

Inzercia




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.