Poriadna kuriozita! Neuveríte komu dal tento opitý vodič kľúče od svojho auta. Zaskočil tým aj policajtov…

Poriadne kuriózny prípad musela riešiť Polícia Českej republiky. V Pardubiciach totiž zastavili auto s pomerne nevšedným pasažierom na mieste spolujazdca. To by však nebola tá najväčšia kuriozita…
Vydané  Text: 
V týchto ťažkých časoch, kedy nám ceny pohonných hmôt neustále rastú a situácia v spoločnosti je taktiež nestabilná, je dobré, že sem tam narazíme na pomerne úsmevnú kuriozitu. Jedna taká sa pred nedávnom stala u našich susedov spoza rieky Morava. Tamojšia polícia totiž na ceste zastavila vodiča staršej Škody Felicia a ako sa neskôr ukázalo, stal sa z toho pomerne virálny prípad. [Český magazín iDNES.cz](https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/kachna-police-spolujezdec-pardubice-auto-kontrola.A220311_131455_pardubice-zpravy_lati?) pred nedávnom informoval o prípade, ktorý sa mal odohrať v Pardubiciach. **Miestna policajná hliadka si totiž všimla Škodu Felicia, ktorá mala na sedadle spolujazdca hus**. Áno, čítate správne. Skutočne išlo o tohto operenca. **Aby toho nebolo málo, vodičovi dala hliadka fúkať a čuduj sa svete, výsledok bol taktiež pozitívny**. ### Kľúče odovzdal „své holce“. Nebola to ale manželka… Policajná hovorkyňa Markéta Janovská uviedla: „*Vodič nafúkal 1,6 promile alkoholu v krvi. Policajti mu preto na mieste zadržali vodičský preukaz a zakázali mu ďalšiu jazdu.*“ **Tu však celý prípad ani zďaleka nekončí**. **O poriadne bizarné vyvrcholenie sa totiž postaral samotný vodič, ktorý po zadržaní hliadkou kľúče od auta prenechal „své holce“**. **Práve takto totiž nazval hus, ktorá s ním cestovala na ceste spolujazdca**. Možno si v stave „akútnej veselosti“ myslel, že jeho dobrá operená kamarátka odnesie auto domov. **Nakoniec však pre vozidlo prišla jeho manželka**. Celý prípad aktuálne už rieši tamojšia polícia. ### Hrozí mu až jeden rok odňatia slobody Polícia mužovi oznámila, že je podozrivý zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látka. Za to mu v prípade dokázania viny hrozí odňatie slobody až na jeden rok. Tak či onak, ide o úsmevnú príhodu, ktorá sa našťastie zaobišla bez zranení alebo škody na majetku.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »