Neuveríte ako dlho tento dôchodca jazdil bez vodičáku! Prezradil ho až drobný priestupok.

Jazdiť s vodičákom je jedna vec. No potom sú tu ľudia, ktorí sa papiermi príliš nezaťažujú. To je príklad 83-ročného dôchodcu z Veľkej Británie.
Vydané  Text: 
Vo svete sa každý deň deje pomerne veľa bizarností a úsmevných situácií. Jedna z nich sa odohrala koncom januára v anglickom mestečku Bulell, ktoré sa nachádza na predmestí Nottinghamu. Tamojší policajti totiž zastavili vodiča, ktorý, ako sa ukázalo, jazdil bez vodičského oprávnenia poriadne dlhú dobu. **Muž, ktorý sa narodil už v roku 1938 mal v dobe zastavenia 83 rokov**. Polícia by ho za normálnych okolností nekontrolovala, no podľa tamojších strážcov zákona urobil drobný priestupok, ktorým na seba upozornil. Následne ho policajti vyzvali aby im ukázal všetky doklady, samozrejme aj s vodičským oprávnením. Na to im ale pohotový dôchodca odpovedal, že **vodičák im nedá, pretože žiadny nemá a nikdy ani nemal!** ### Jazdí už 71 rokov **Podľa jeho slov jazdí od svojich dvanástich rokov. Za volantom má teda pomerne bohaté 71-ročné skúsenosti a to aj napriek tomu, že nikdy nedostal oficiálne potvrdenie k vedeniu motorového vozidla.** Aký prehrešok dôchodca spôsobil nie je známe, nakoľko to Bulwellská polícia na svojom [oficiálnom účte na Facebooku](https://www.facebook.com/BulwellPoliceUK/) neuvádza. Dôchodca, ktorý so svojim Mini One jazdil „načierno“ našťastie nikdy nespôsobil žiadnu škodu na majetku. Taktiež nikdy nebol účastníkom dopravnej nehody a nikdy nikoho svojou jazdou nezranil. **Možno, že aj vďaka jeho štýlu jazdenia sa za 71 rokov neprišlo na to, že nie je držiteľom vodičáku**. Je to aj z toho dôvodu, že na tamojších cestách nie sú dopravné kontroly tak časté, ako to môžeme vídať u nás. ### Domov musel ísť pešo Ako celá situácia s dôchodcom dopadne je zatiaľ neznáme. Môže mu byť udelená neobmedzená pokuta v závislosti od zaplatenia povinného poistenia. Taktiež môže dostať trest v podobe troch až šiestich bodov do bodovacieho systému. **Tak či onak, polícia napokon uviedla, že muž musel po zastavení nechať auto na parkovisku a domov išiel pešo**. Na situáciu sa vzhľadom na vek dôchodcu pravdepodobne zabudne a on si bude musieť dávať do budúcna väčší pozor. Veď žiadne doklady mu ani zobrať nemôžu, keďže ich nikdy nemal. Prečo si ale vodičák nikdy neurobil zostáva záhadou.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »