Fotogaléria:Mercedes má pohon 4 x 4 v 49 modeloch

Skupiny PSA a Toyota Motor Europe v predpremiére odhalili svoje nové dodávky strednej veľkosti.


Modely Citroën Space Tourer, Peugeot Traveller a Toyota Proace sú výsledkom spolupráce francúzskeho a japonského automobilového koncernu, ktorá trvá od roku 2013. Vtedy bola na trh uvedená existujúca Toyota Proace, ktorá je sesterským modelom Citroënu Jumpy, Fiatu Scudo a Peugeotu Expert druhej generácie. Tá sa vyrába od roku 2007, prvá generácia bola na trh uvedená už v roku 1995.

Trojlístok nových modelov má novú podvozkovú platformu. Viac informácií zatiaľ nie je k dispozícii, okrem vyhlásenia, že „vozidlá majú rovnaké technické vlastnosti, motorizácie aj prvky výbavy, avšak ponúkajú rozdielny dizajn v štýle každej jednotlivej značky“. Výroba bude prebiehať v továrni Valenciennes na severe Francúzska pri belgických hraniciach. Tu sa vyrábali aj prvé dve generácie stredných dodávok a v minulosti tiež veľká MPV značiek Citroën, Fiat a Peugeot.

Novinky nahradia súčasné modely v prvom polroku 2016. Tento termín sa približne zhoduje s nástupom emisné normy Euro 6 pre úžitkové vozidlá (pre osobné je povinná už od septembra 2015). Na výber budú samozrejme osobné i úžitkové verzie.

Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.