Fotogaléria:Yaris dostane hybrid!

S konceptom Vision, ktorý francúzi predstavili, chce zaútočiť na Porsche Cayman či Alfu Romeo 4C.


Po viac ako dvadsiatich rokoch chce Renault oživiť značku Alpine. Tá sa v minulosti zaoberala hlavne výrobou ľahkých športových automobilov.

V Monte Carle sa predstavil koncept Vision, ktorý odkazuje na model A110 zo šesťdesiatych rokov minulého storočia. Podľa Renaultu sa koncept, len s minimálnymi zmenami, má dočkať aj reálnej produkcie.

Alpine prezentuje koncept Vision ako auto určené primárne pre šoféra. Zážitku má napomôcť aj nízka hmotnosť, pohon zadnej nápravy či uloženie motora v strede. Na podobnom recepte sú založené aj automobily ako Porsche Cayman či Alfa Romeo 4C, ktorým bude určite chcieť byť malá Alpina súperom.

Hmotnosť malej Alpiny by nemala presiahnuť 1 100kg, pričom sa diskutuje aj o verzii s karbónovým monokokom, ktorá by hmotnosť stlačila pod magickú hranicu 1000 kg. Použitie karbónu by však výrazne ovplyvnilo cenu automobilu ako sa to stalo pri Alfe 4C.

Teoretizovať môžeme aj o pohonnom ústrojenstve. Podľa neoficiálnych informácií by mala mať Alpine základ z motora, ktorý používa Renault vo svojom športovom Cliu RS. Jeho objem by však mal vzrásť na 1,8 litra a výkon základnej verzie dosahovať 184kW (250 k), pričom by v ponuke mala byť aj výkonnejšia verzia s výkonom až 221kW (300 k). V prípade, že Renault použije svoje dvojspojkové prevodovky, ktoré montuje do súčasných športových modelov je možné, že malá Alpina bude schopná dosiahnuť stovku za menej ako 4,5 sekundy.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.