Fotogaléria:Lexus v roku 2010

V období smartfónov a vstavaných navigácií idú klasické navigácie do úzadia, stále však majú svoje prednosti.


Nedávno sa nám dostala do rúk nenápadná prenosná navigácia Mio Spirit 7670. Už pri rozbalení škatule sa nám zapáčili jej príjemné rozmery. Veľkostne ako hrubší menší smartfón. Pri „prebudenie“ bolo dlhšie – museli sme zadať nutné základné údaje. Potom to už bola hračka. Ak sa vám nechcú čítať zložité manuály, nezúfajte. Hneď v úvode sa navigácia spýta, či má spustiť aj menšiu ukážku ovládania so „suchým“ tréningom.

Inak je to už hračka. Veľké ikony a jednoduché ovládanie – to sú jej ďalšie presvedčujúce atribúty. Ale tie nie sú tak podstatné, ako samotná rýchlosť navigovania, ktorá nás naozaj prekvapila. Okrem včasné hlasového upozornenia na zmeny smeru sa nestratila, keď sme sa naschvál stratili my. Rýchlosť prepočítania novej trasy nás doslova ohromila.

Samozrejmosťou pri zadávaní cieľa je výber trasy, ale aj možnosť jej použitia pre peších. Osobne nás veľmi prekvapila i použitím pre šoféra nákladného vozidla.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Z praktického hľadiska sa nám pozdával držiak s mohutným kĺbom. Správnym pripevnením o čelné sklo a dotiahnutím skrutky na kĺbe sme dosiahli jej pevného ukotvenia bez nepríjemného trasenia.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.